Evenimentul Zilei > Actualitate > Informații-bombă: Eliberați, deși au recunoscut că au batjocorit o copilă! Cine e autorul
Informații-bombă: Eliberați, deși au recunoscut că au batjocorit o copilă! Cine e autorul

Informații-bombă: Eliberați, deși au recunoscut că au batjocorit o copilă! Cine e autorul

Misterul eliberării celor doi bărbați arestați pentru că ar fi răpit și violat o copilă de 10 ani din Brăila se adâncește pe măsură ce răzbat în presă noi informații despre acest caz.

Voi așeza deocamdată informațiile noi lângă cele vechi, fără a lansa concluzii, pentru că încă ne lipsesc multe date.

Vă reamintesc coordonatele principale ale dosarului. Pe 24 noiembrie 2019, micuța este atrasă de un bărbat pe stradă, din fața unui non-stop din cartierul Vidin. Unul dintre cei doi bărbați ce aveau să fie reținuți pe 25 noiembrie, Cătălin Drăgan, în vârstă de 30 de ani, a declarat că el a luat fata, a dus-o pe un teren viran de la marginea orașului, a violat-o și apoi a dus-o într-o casă părăsită.

De aici povestea este susținută și de recunoașterea celui de-al doilea arestat pe 26 noiembrie 2019, Corin Mămăligeanu, de 20 de ani, care spune că era în casa părăsită când a venit Drăgan cu fata.

Cei doi au recunoscut că au batjocorit copilul chiar și după ce victima lor leșinase.

Șocul a venit ieri, când s-a aflat că ei au fost eliberați încă din 16 ianuarie, la cererea organelor de anchetă.

Ce ascunde această manevră?

De aici încep să introduc și informații nou-obținute.

După comiterea faptei, fetița i-a recunoscut pe cei doi doar din fotografii, nu s-a făcut o recunoaștere din grup și, evident, fiind vorba de un copil, nu s-a făcut nici confruntare.

Cei doi și-au menținut declarațiile de recunoaștere la reținere, la audierea de la Parchetul Brăila și la instanța care a dispus arestarea.

Abia la prima contestație, unul dintre ei a spus că nu este autorul faptei și că a recunoscut vina sub efectul presiunilor.

Presiunile cui? Deocamdată nu știm.

Cert este că surse apropiate anchetei susțin că s-au continuat verificările pentru că declarațiile inițiale ale celor doi aveau neconcordanțe și s-au căutat și alte probe. Așa, se pare, s-a ajuns la înregistrări ale camerelor de supraveghere stradală.

La reținere, celor doi li s-au prelevat probe, pentru identificarea profilului ADN. De asemenea s-au recoltat probe de pe hainele purtate de fetiță în seara agresiunii.

Aceste rezultate au venit la începutul lunii ianuarie. Pe 16 ianuarie 2020, procurorul cere eliberarea celor doi. Nici nu putea face altfel, pentru că profilul niciunuia dintre ei nu se potrivea cu cel de pe hainele victimei. Nu erau ei autorii indicați de probele criminalistice! Chiar dacă recunoscuseră fapta.

Testele de laborator nu au fost, se pare, singurele probe, pentru că, spun sursele mele, încă din luna decembrie fusese arestat un alt bărbat, un individ cunoscut în oraș. Deși cauzele poartă numere diferite la judecătorul de drepturi și libertăți ( 363/196/2020 și 326/196/2020, comasate pe 16 ianuarie) arestarea celui de-al treilea individ s-a făcut în aceeași cauză penală.

În cazul lui, s-a făcut și o recunoaștere din grup, fata indicându-l.

Principala întrebare care rămâne este de ce au recunoscut inițial cei doi fapta, cum de au știut amănunte din teren și din mărturia victimei?

Drăgan și Mămăligeanu au fost eliberați, dar dosarul împotriva lor nu s-a clasat. Încă.