Evenimentul Zilei > International > ÎNFIORĂTOR. Mărturiile băieților ABUZAȚI de Michael Jackson. Cu ce a încercat cântărețulsă le cumpere TĂCEREA
ÎNFIORĂTOR. Mărturiile băieților ABUZAȚI de Michael Jackson. Cu ce a încercat cântărețulsă le cumpere TĂCEREA

ÎNFIORĂTOR. Mărturiile băieților ABUZAȚI de Michael Jackson. Cu ce a încercat cântărețulsă le cumpere TĂCEREA

Michael Jackson ar fi dat bijuterii băieților pe care i-ar fi abuzat, ca aceștia să-și dea acceptul pentru a întreține relații sexuale cu vedeta pop. Aceste mărturii sunt relatate în documentarul "Leaving Neverland" care a avut premiera vineri,la festivalul de film Sundance din orașul american Park City. Documentarul durează patru ore și redă acuzațiile aduse de Wade Robson și James Safechuck. Cei doi bărbați susțin că au fost violați de Michael Jackson în perioada copilăriei.

Documentarul "Leaving Neverland" redă poveștile mai multor victime care au fost abuzate de cântăreț. Potrivit acestora, Michael Jackson chiar i-ar fi cumpărat bijuterii unui băiețel pentru a întreține relații sexuale cu el. 

„Michael Jackson i-a dat unui copil bijuterii pentru a întreține relații sexuale și chiar a pus în scenă o nuntă”, a scris Patrick Ryan, jurnalist la publicația americană USA Today, despre documentarul despre Michael Jackson.

„Acuzațiile făcute de martori sau de victimele abuzurilor sexuale comise de Michael Jackson se dovedesc a fi credibile. El a fost un pedofil”, a scris Mara Reinstein, critic de film, conform Daily Mail, informează libertatea.ro

Filmul are în centrul  mărturiile a doi bărbați, Wade Robson și de James Safechuck, aceștia susțin că, în perioada copilăriei au fost violați și molestați de Michael Jackson la ferma Neverland. 

Ambii bărbați au afirmat că au fost violați începând de la vârsta de șapte ani și abuzurile sexuale ar fi continuat până la vârsta de 14 ani. Abuzurile aveau loc în dormitorul lui Michael Jackson de la ferma Neverland.

Unul dintre bărbații din documentar susține că, pe când avea 9 ani, a fost obligat de cântăreț să se îmbrace într-o rochie de mireasă și să joace rolul soției lui Michael.

Dansatorul australian Wade Robson, în vârstă de 36 de ani, în 2016, i-a dat în judecată moștenitorii lui Michael Jackson și a cerut despăgubiri în valoare de 1,6 miliarde de dolari. În timpul procesului, dansatorul a susținut că Michael Jackson l-ar fi molestat. Artistul pop a fost acuzat că l-a pus pe băiețel să-l masturbeze, făcându-i minorului același lucru. 

Familia lui Michael Jackson susține că acest documentar este„un fel de asasinare în stil tabloid pe care Michael Jackson a îndurat-o în timpul vieții, și acum după ce a murit”. 

„Filmul include afirmații necoroborate despre fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 20 de ani și le tratează ca fapte. Aceste acuzații au stat la baza unor procese intentate de doi mincinoși recunoscuți care au fost desființate definitiv de judecător„, au declarat reprezentanții lui Michael Jackson. 

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009. Acesta era supranumit „Regele Muzicii Pop„,

După decesul artistului, autoritățile americane au făcut publice detalii privitoare la o anchetă din 2003 în care Michael Jackson era implict într-un caz de pedofilie.