Evenimentul Zilei > Actualitate > Infarctul omoară tot mai multe persoane! Medicii avertizează: Fumatul, una dintre cauze
Infarctul omoară tot mai multe persoane! Medicii avertizează: Fumatul, una dintre cauze

Infarctul omoară tot mai multe persoane! Medicii avertizează: Fumatul, una dintre cauze

În ultima perioadă, tot mai mulți pacienți ajung de urgență la spital cu infarct. Un medic urgentist de la un spital din București trage un semnal de alarmă în ceea ce privește această situație alarmantă. Acesta pune totul pe seama tutunului.

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Gabriel Tatu, medic la secția de Terapie Intensivă a unui spital din Capitală a anunțat că doar în ultimele 24 de ore au fost internați cinci pacienți cu infarct, toți fumători.

„Bilanț azi, în terapia intensiva în care lucrez. Cinci pacienți cu infarct internați în ultimele 24 de ore. În ordinea vârstei:

1. Barbat, 41 ani, FUMATOR (al 3-lea infarct)
2. Bărbat, 48 ani, FUMĂTOR
3. Femeie, 49 ani, FUMĂTOARE
4. Bărbat, 51 ani, FUMĂTOR
5. Femeie, 57 ani, FUMĂTOARE

Industria tutunului este foarte mândră de faptul că este al doilea contribuabil la bugetul de stat. De fapt victimele ei, cele pe care le tratăm noi, medicii și cele pe care le vom trata în viitor, sunt contribuabilii reali.

Învit industria tutunului să viziteze spitalele și policlinicile în care se tratează victimile ei de boli cardiovasculare și/sau cancer și să încheie parteneriate cu aceste stabilimente pentru susținerea tratamentului victimelor lor. Sau, și mai bine , să se profileze pe alte direcții. Cele de promovare ultraagresivă a țigărilor electronice și a tutunului încălzit nu sunt decât cinisme ale căror victime sunt copiii noștri”, a fost mesajul transmis pe rețeaua de socializare.