Evenimentul Zilei > International > Inelul lui Iisus Hristos? După 2.000 de ani o piatră prețioasă a fost descoperită în Ierusalim de către arheologi
Inelul lui Iisus Hristos? După 2.000 de ani o piatră prețioasă a fost descoperită în Ierusalim de către arheologi

Inelul lui Iisus Hristos? După 2.000 de ani o piatră prețioasă a fost descoperită în Ierusalim de către arheologi

Arheologii au descoperit un inel în Ierusalim datând de aproximativ 2000 de ani. Experții care lucrează pentru Autoritatea Antichităților din Israel au descoperit inelul incredibil de vechi cu o piatră preţioasă în timp ce efectuau săpături în Parcul Național din Cetatea lui David.

A fost găsită în rămășițele a ceea ce părea a fi o baie rituală, datată din perioada a doua a Templului – între 530 î.H. și 70 CE. Echipa care a examinat inelul l-a numit "frumos" și "incredibil".  O declarație a arheologilor Nachshon Zenton, Moran Hajabi, Ari Levy și dr. Joe Uziel spune: "La fel ca astăzi, se pare că şi în trecut, inelele și bijuteriile au fost îndepărtate înainte de baia rituală și uneori uitate". "Acest inel ne permite să ne conectăm direct la povestea personală a lui Iisus de acum 2 000 de ani. "Inelul, alături de alte descoperiri, poate să lumineze  despre perioada celui de-al doilea Templu".

Doron Speilman, vicepreședinte al Fundației Cetatea lui David, a declarat pentru Breaking News Israel: "Este incredibil să credem că acest inel frumos a stat pe fundul unei băi rituale pe vechiul drum al Pelerinajului timp de două mii de ani, până când a fost descoperit de arheologi în orașul lui  David". "Este încă o piesă din puzzle"

Cu doar câteva săptămâni în urmă, arheologii din Israel au uimit lumea când au anunțat că ar fi găsit inelul de cupru al lui Pontius Pilat. Inelul de bronz de 2.000 de ani a fost găsit lângă Betleem și poartă numele judecătorului roman care a ordonat răstignirea lui Iisus Hristos, notează dailystar.