Evenimentul Zilei > Politica > Inechități în sistemul de pensii. Fostul ministru acuză schimbarea legilor
Inechități în sistemul de pensii. Fostul ministru acuză schimbarea legilor

Inechități în sistemul de pensii. Fostul ministru acuză schimbarea legilor

Fost ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi a intervenit în scandalul pensiilor, explicând cum au apărut inechitățile din sistem.

El a punctat că, în 2016, valoarea punctului de pensie era de 731 de lei și că planul pe patru ani propus de PSD viza și creșterea economică, și cea a veniturilor.

„Astfel încât creşterea economică să se împartă între capital şi persoane. Inechităţile sunt apărute datorită intervenţiilor de-a lungul timpului asupra actelor normative de bază. În România au fost trei legi pe sistemul public de pensii, legea 3, legea 9 şi legea 63, dar au apărut multe acte intermediare care au modificat structura principală, astfel apărând aceste inechităţi. Era clar că era nevoie de o nouă lege.”, a opinat fostul ministru la ”Punctul de întâlnire”.

Pe de altă parte, el acuză că actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, nu dă un răspuns clar referitor la creșterea cu 40% a pensiilor, în contextul în care, susține el, „creşterea economică pe ultimii 3 ani a fost confirmată nu de PSD, ci de Banca Mondială, Comisia Europeană şi Eurostat”.