Evenimentul Zilei > Economie > Industria europeană a asigurărilor se reunește la București în 2019
Industria europeană a asigurărilor se reunește la București în 2019

Industria europeană a asigurărilor se reunește la București în 2019

România este prima țară din Europa Centrală și de Est care va găzdui Conferința Anuală a Insurance Europe, federația europeană a asociațiilor asigurătorilor și reasigurătorilor. Evenimentul va avea loc pe 23 mai 2019, la București.

Organizarea Conferinței Insurance Europe la București marchează, totodată, cea de a 25-a aniversare a UNSAR și vine în contextul în care România deține, în primul semestru din 2019, Presedinția Consiliului Uniunii Europene.

 

Aflată la a XI-a ediție, Conferința este considerată un reper la nivel internațional prin prisma tematicii abordate, a vorbitorilor și a invitaților speciali. Detalii privind toate edițiile anterioare sunt disponibile AICI!

 

„Insurance Europe este încântată să organizeze Conferința sa anuală în luna mai 2019 la București, într-un moment atât de important, ocazionat atât de deținerea de către România a Presedinției Consiliului Uniunii Europene, cât și de cea de a 25-a Aniversare a UNSAR. Este prima dată când Conferința noastră, care atrage vorbitori și delegații din întreaga lume, va fi găzduită de o țară din Europa Centrală și de Est. Așteptăm cu nerăbdare să primim delegații din România și din țările vecine pentru o zi întreagă de dezbateri și prezentări stimulative”, a declarat Michaela KOLLER, Director General al Insurance Europe.

„La 25 de ani de la înființare, UNSAR a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Suntem onorați ca, în acest context, să putem contribui în mod activ la organizarea și la dezbaterile prilejuite de Conferința Anuală Insurance Europe, mai ales într-un moment atât de important pentru România precum acela în care deține Presedinția Consiliului UE”, a precizat Adrian MARIN, Președintele UNSAR. Mai multe detalii AICI!

Insurance Europe reunește asociații profesionale din 35 de țări, reprezentând companii care subscriu peste 95% din primele de pe continent și având peste 940.000 de angajați. UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni încă din 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană.