În Indonezia, poligamia este legală, bărbații având dreptul să se căsătorească cu cel mult patru femei în același timp. Cel care a scos pe piață aplicația AyoPoligami, Lindu Pranayama, în vârstă de 35 de ani,  a declarat că i-a venit ideea în urmă cu un an, când folosea o altă aplicație de matrimoniale: "Mulți bărbați doresc să se implice în căsătorii poligame, dar am observat că site-urile obișnuite de întâlniri sau matrimoniale nu aveau opțiunea de poligamie", a declarat acesta.
Nu poligamia este greșită, susține domnia sa, ci minciunile care înconjoară adesea subiectul.
"Vreau ca poligamia să fie acceptată în societate, dar oare de ce este poligamia controversată și privită cu suspiciune?", se întreabă acesta. Pentru domnia sa, răspunsul este simplu: "deoarece unii bărbați se căsătoresc discret, fără ca prima soție să știe acest lucru".

Aplicația are deja peste 10.000 de utilizatori, din aprilie, când a fost lansată – aproximativ 60% dintre aceștia sunt bărbați. Softul permite utilizatorilor să gliseze la stânga sau la dreapta pe profilul unei persoane pentru a semnala dacă doresc sau nu să întâlnească persoana respectivă. Zakia Tunisa, activistă pentru drepturile femeilor, a declarat că aplicația era "deranjantă și șocantă". "Dezvoltatorul ei asigură un stimulent pentru ca poligamia să fie acceptată în societate și poate chiar forțează femeile să o accepte", a declarat aceasta.(Jakarta Post​)