Dacă autorităţile indiene vor găsi un producător, dispozitivul va ajunge pe piaţă anul viitor, notează AP. Tablet PC-ul, care va opera cu Linux, va putea fi utilizat pentru scrierea de texte, navigarea pe internet sau video-conferinţe. Dispozitivul poate fi alimentat şi cu energie solară, însă această facilitate va ridica uşor costul tablet PC-ului.

În 2005, Nicholas Negroponte, cofondatorul Institutului pentru Tehnologie din Massachusetts, a prezentat prototipul unui computer pentru copii, care ar fi trebuit să coste 100 de dolari. În final, computerul a costat 200 de doari, dar Negroponte a promis că va lansa un produs la preţul de 99 de dolari.

Oficiali indieni au declarat la acea dată că preţul este mult prea mare şi vor lansa un produs mult mai ieftin. Kapil Sibal, purtător de cuvând din cadrul Ministerului Dezvoltării, a declarat că noul tablet PC este răspunsul ţării sale la oferta lui Nicholas Negroponte.

Astfel, India şi-a lărgit portofoliul de produse foarte ieftine, care include maşina Nano de 2.100 de dolari, aparatul pentru purificarea apei de 16 dolari şi operaţia pe cord deschis, care este efectuată contra sumei de 2.000 de dolari.

Nicholas Negroponte a lansat programul "One Laptop per Child" (OLPC)
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o97UD78s6iM&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o97UD78s6iM&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>