Evenimentul Zilei > Actualitate > Incursiune în lumea elefantului sacru
Incursiune în lumea elefantului sacru

Incursiune în lumea elefantului sacru

"În sălbăticia Indiei", fascinantul documentar prezentat de Animal Planet, de la ora 21.00, ne dezvăluie un teritoriu exotic şi misterios.

Realizatorii ne invită într-o călătorie care scoate la iveală măreţia Himalayei, forţa Gangelui şi zonele îndepărtate din nordest, explorând în acelaşi timp specii sălbatice reprezentative. Pe drum, urmărim cursul Gangelui de la gheţarii celor mai înalţi munţi din lume până la Bengal, cel mai mare golf al lumii. Urcăm piscurile Himalayei pentru a afla cum acest teren ostil, cu vânturi puternice şi temperaturi sub zero grade Celsius poate totuşi să susţină una dintre cele mai mari şi mai diverse colecţii de specii de pe planetă.

Pătrundem apoi într-o lume pierdută, cu triburi de vânători de capete, păduri pline de tigri, piscuri muntoase încă necucerite şi râuri cristaline.

În sfârşit, ajungem în vestul Munţilor Ghats, o culme colţuroasă care se întinde pe 1.600 de kilometi, de-a lungul coastei de vest a Indiei. Savurăm astfel tot ce are de oferit această ţară atât de frumoasă, într-o uluitoare expediţie.

Biodiversitate

Situată în sudul Asiei, India, a şaptea ţară ca suprafaţă din lume, se poate lăuda cu o faună impresionantă: tigrul de Bengal, legendarul leopard al zăpezilor sau panda roşu. Pădurile şi junglele sunt populate de antilope tibetane, oi albastre, iaci, ibexi, iepuri de câmp, marmote, urşi negri şi bruni, cerbi, rinoceri, elefanţi, lupi, şacali şi gazele.

Nici maimuţele nu lipsesc, mai ales macaci şi languri, iar şerpii sunt prezenţi în peste 200 de specii, dintre care 50 sunt otrăvitoare.

Din păcate, habitatul acestor animale este ameninţat, din totalul de păduri tropicale care existau în trecut, doar 10% mai există astăzi.
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/32966292?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=9bd65a" width="448" height="358" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: