Sultan Mansour, un bărbat fără locuință, a intrat în mâinile polițiștilor londonezi și dus în fața instanței din cauza faptului că a încălcat textul de lege care prevede că este ilegal pentru oricine „să iasă în afara locuinței fără un motiv întemeiat”, anunță „The Independent”. Însă, în ciuda restricțiilor impuse de Marea Britanie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, această măsură nu se aplică și în cazul persoanelor fără locuință.

Cazul celor ca al lui Sultan Mansour nu este singular în Regatul Unit al Marii Britanii. Procurorul de caz a explicat că bărbatul fusese văzut de mai multe ori plimbându-se pe străzi, atunci când poliția a intervenit. „Ofițerul care l-a văzut atunci l-a mai descoperit o dată pe stradă, zece zile mai târziu, pe 5 mai, în zona gării de pe Liverpool Street și și-a pierdut răbdarea”, a precizat procurorul.

În final, cazul s-a încheiat, iar bărbatul a fost lăsat liber. „Dacă legea spune că interdicția de a părăsi locuința nu se aplică persoanelor fără adăpost, atunci acuzația aceasta nu are niciun sens”, a afirmat judecătorul.