Incredibil! Un ministru este asistat social în Suedia

Incredibil! Un ministru este asistat social în Suedia

Najah al-Shammari, Ministrul Apărării din Irak, precum și soția acestuia, se află pe lista persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale în Suedia. Înaltul politician irakian, care a devenit cetățean suedez în 2015, este în prezent investigat pentru fraudarea sistemului de asistență socială, a declarat o sursă a poliției suedeze pentru publicația de dreapta Nyheter Idag, din aceeași țară.

Reședința actuală înregistrată oficial a lui Najah al-Shammari se află într-o suburbie din capitala Stockholm, în ciuda faptului că acesta este Ministrul Apărării din Irak. Al-Shammari are și cetățenie suedeză, pe care a dobândit-o în 2015, după șase ani de ședere în Suedia.

Faptul că o persoană este înregistrată la o altă adresă decât cea reală reprezintă o infracțiune în Suedia. Al-Shammari și soția acestuia sunt cercetați și pentru fraudarea sistemului de asigurări sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În pofida faptului că este Ministru al Apărării, al-Shammari încă primește o sumă lunară de la Agenția Suedeză de Asigurări Sociale (Försäkringskassan). Nici al-Shammari, nici soția acestuia nu au niciun venit înregistrat oficial în ultimii doi ani.

O sursă din cadrul poliției a declarat pentru publicația Nyheter Idag că s-a deschis o anchetă referitoare la Al-Shammari și soția sa.

Agenția Suedeză de Asigurări Sociale este responsabilă de achitarea șomajului pentru Ministrul irakian al Apărării și soția acestuia. În fiecare lună, cei doi primesc în total aproximativ 9.400 de coroane suedeze, adică 976 USD, potrivit sursei din cadrul poliției.

Ofițerii de poliție a fost alertați cu privire la cazul politicianului irakian și a soției sale la începutul lunii noiembrie, de către o persoană care a dorit să-și păstreze anonimatul.

”Informatorul este anonim. Acesta susține că toată familia (al-Shammari) trăiește în Irak de câțiva ani. Soțul este Ministrul apărării din Irak. Ei se întorc în Suedia timp de aproximativ o săptămână în fiecare an, menținând astfel percepția că ar locui în Suedia. Se presupune că toți copiii acestora sunt înscriși la o școală privată din Suedia. De asemenea, se pare că apartamentul respectiv este subînchiriat”, menționează raportul poliției.