Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil: un fotbalist a marcat 8 goluri într-un meci din liga a II-a olandeză
Incredibil: un fotbalist a marcat 8 goluri într-un meci din liga a II-a olandeză

Incredibil: un fotbalist a marcat 8 goluri într-un meci din liga a II-a olandeză

Meciul dintre Sparta Rotterdam şi Almere City FC, scor 12-1, disputat aseară în liga a II-a olandeză de fotbal, a înregistrat un record greu de egalat. Debutantul Johan Voskamp a marcat de 8 ori!

Meciul Sparta Rotterdam – Almere City FC, din etapa a II-a a Jubiler League, al doilea eşalon valoric din Olanda, s-a încheiat cu un scor de maidan, 12-1 pentru gazde.
Recitalul a început în minutul 5
Debutant la Sparta Rotterdam, atacantul Johan Voskamp, 25 de ani, a înscris 8 goluri.

Voskamp şi-a început recitalul în minutul 5, când a deschis scorul, şi l-a încheiat în minutul 73, când a punctat pentru 12-0.
De remarcat faptul că Sparta a beneficiat şi de un penalty, pe care l-a transformat însă un coechipier al lui Voskamp, fostul jucător de la Vitesse şi PAOK Salonic, Ruud Knol.
Sparta, echipa românilor Elek Schwartz şi Mircea Petescu
Un anonim până aseară, Voskamp e acum un erou după isprava din meciul cu Almere City. Născut la De Lier, pe 15 octombrie 1984, Voskamp a învăţat fotbal la Lyra şi Westlandia.
În 2005 a semnat cu Excelsior Rotterdam, unde a jucat 4 sezoane. Pentru Excelsior, Voskamp a jucat 95 de meciuri şi a marcat 25 de goluri.
În sezonul 2009-2010, Johan Voskamp a evoluat la RKC Waalwijk (14 meciuri / 3 goluri) şi Helmond Sport (34 de meciuri / 22 de goluri).
În această vară, Voskamp s-a transferat la Sparta Rotterdam, formaţie care de-a lungul vremii a fost pregătită şi de doi români, Elek Schwartz (11971-1972) şi Mircea Petescu (1978 – 1980).