Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL! Computer de 200.000 de euro aruncat la gunoi de o bătrână!
INCREDIBIL! Computer de 200.000 de euro aruncat la gunoi de o bătrână!

INCREDIBIL! Computer de 200.000 de euro aruncat la gunoi de o bătrână!

O doamnă de 60-70 de ani, din Silicon Valley, Statele Unite ale Americii, a dus la reciclare un calculator, printre primele construite vrodată de Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ron Wayne, fără să știe CÂT VALORA. Compania care l-a vândut contra uriașei sume o caută, acum, ca să-i dea jumătate din bani!

O companie de reciclare cu sediul în Silicon Valley, San Francisco, caută o „doamnă misterioasă, de 60-70 de ani“ care a adus, în urmă cu o lună, o versiune foarte veche şi rară de computer Apple, anunță cnbc.com. Este vorba de unul dintre cele 200 de exemplare de Apple – 1 construite, în 1979, de celebrii Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ron Wayne.

Calculatorul a fost vândut, ulterior, la licitaţie, pentru suma de 200.000 de dolari, iar compania speră să dea de bătrână ca să-I ofere jumătate din încasări.

Reprezentanții firmei de reciclare au anunțat că managerul stației a descoperit valorosul obiect cu totul întâmplător, în timp ce sorta cutiile aduse de femeie.

“Nu ne-a venit să credem când am văzut ce era. Întâi am crezut că e fals! Dar era real!”, a declarat, Victor Gichun, vicepreședintele companiei, pentru NBC.

Anul trecut un exemplar de Apple – 1 a fost vândut de o casă de licitații din New York pentru suma de 905.000 dolari, cel mai mare preț obținut vreodată pentru un astfel de obiect.