Liberala a acuzat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă că a generat haos în momentul în care a cerut Ministerului Educaţiei să prelungească vacanţa de vară cu încă o săptămână.

 „Domnule Fifor sau care mai sunteţi pe la PSD cu vorbele, hai ieşiţi şi anuntaţi azi când începe şcoala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la şcoală! Suntem în 6 august şi nu ştim care e prima zi de şcoală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public! Tocmai am auzit că Ministerul Educaţiei a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului şcolar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Şcoala însăşi nu mai ştie când începe şcoala! Ca la nebuni!”, a scris senatoarea PNL, pe Facebook.

Gorghiu susține că părinții nu își pot face planurile de la începutul anului școlar din cauza faptului că Executivul nu a anunțat cu precizie data la care se vor redeschide unitățile de învățământ.

  „Ce planuri de lecţii, ce planificare a materiei? Oricum, la Bucureşti mai vin zilele libere de la primărie la iarnă, că doar nu o să cureţe zăpada de pe străzi în timp util! Ce facem cu elevii şi părinţii care sunt, ca întotdeauna, prinşi la mijloc în haosul generat de guvernare? Imposibil pentru familii să îşi mai facă planuri, să stabilească un program de concedii, să discute cu o bonă sau cu oricine are grijă de copii. Stau şi aşteaptă până se dezmeticesc guvernanţii? Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înţelepţii de la Ministerul Educaţiei nici măcar nu au curaj să facă ceva… Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă îşi aruncă şi cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a completat Alina Gorghiu.

Senatoarea liberală a reacționat după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Educaţiei ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 16 septembrie. Inițial, era prevăzut ca elevii să ia startul pe 9 septembrie. Până acum, Ministerul Educaţiei a anunţat doar că nu a luat nicio decizie cu privire la solicitarea premierului.

Te-ar putea interesa și: