Evenimentul Zilei > EVZ Special > Începe războiul? China amenință Taiwanul! Americanii sunt gata să îl apere!
Începe războiul? China amenință Taiwanul! Americanii sunt gata să îl apere!

Începe războiul? China amenință Taiwanul! Americanii sunt gata să îl apere!

Ministrul de Externe al Taiwanului susține că armata chineză se pregătește pentru a prelua controlul asupra țării, în conextul în care, în ultimele zile, mai multe avioane chineze au survolat deaspura insulei.

Avertismentul vine pe fondul dorinței SUA de a se elabora un pachet legislativ care ar permite trupelor americane să apere Taiwanul în cazul în care China îl va invada.

Ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că armata chineză survolează insula aproape în fiecare zi.

„Analizând situația pe termen lung, China pare să își intensifică treptat pregătirea militară, în special în spațiul aerian sau maritim din apropierea Taiwanului”, a spus el, scrie The Sun.

„În prezent, China nu face altceva decât să își consolideze pregătirea pentru a rezolva ”problema ”Taiwanului. În acest context, putem spune că amenințarea este în creștere”, a mai adăugat acesta.

Până în prezent, oficialii chinezi au rămas pe amenințări și intimidări împotriva Taiwanului, pe care ei îl consideră o provincie rebelă, care trebuie să revină imperativ în brațele Republicii Populare Chineze.

În ultima vreme, relațiile dintre China și Taiwan au devenit din ce în ce mai tensionate.

China va ataca Taiwanul dacă nu va exista altă modalitate de a opri acest stat să devină independent, a declarat unul dintre cei mai mari generali ai țării comuniste.

„Dacă se va pierde posibilitatea unei reîntregiri pașnice, forțele armate ale poporului vor lua – împreună cu întreaga națiune, inclusiv cei din Taiwan – toate măsurile necesare pentru a distruge orice complot sau acțiuni separatiste”, a declarat Li Zuocheng, șeful Direcției Statelor Unite comune și membru al Comisiei Militare Centrale, în urmă cu doar câteva săptămâni.

„Nu putem să promitem că vom abandona utilizarea forței și ne rezervăm opțiunea de a lua toate măsurile necesare pentru a stabiliza și controla situația din Strâmtoarea Taiwanului”, a mai adugat acesta

Retorica feroce a generalului vine pe fondul crizei mondiale privind legislația de securitate națională a Beijingului din Hong Kong, unde au izbucnit din nou confruntări violente între poliție și protestatari.

Taiwanul reprezintă cea mai mare și sensibilă problemă teritorială a Chinei. Beijingul spune că este o provincie chineză și a denunțat sprijinul acordat de administrația Trump pentru insulă.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: