Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe Festivalul Plai
Începe Festivalul Plai

Începe Festivalul Plai

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara va găzdui weekendul acesta a cincea ediţie a Festivalului Plai.

Anul acesta vin la Timişoara Misia (considerată una dintre cele mai bune voci ale fado-ului din istorie), Trilok Gurtu (percuţionist indian de talie mondială), DJ Vasile (pe numele său adevărat Lucian Stan, veteranul muzicii electronice în România), Cristoph Pepe Auer (celebru jazz-man) şi Ara Dinkjian (unul dintre cei mai influenţi artişti din Armenia).

"În fiecare an, la Plai, pe lângă concertele propriu-zise, am încercat să îi aducem alături de public pe artişti într-un mod mai puţin convenţional, prin intermediul atelierelor sau al prelegerilor. Christoph Pepe Auer cu Manu Delago au confirmat deja participarea la două ateliere, Trilok Gurtu le va explica tuturor celor interesaţi tainele percuţiei sale, iar vedeta Plai 2010 – tulburătoarea fadistă portugheză Misia – a acceptat să susţină şi ea, duminică, de la ora 13.00, o prelegere despre fado", explică organizatorii festivalului.

Festival premiat

Pe lângă prelegerea despre fado, Misia va susţine un recital extraordinar sâmbătă, ocazie cu care artista îşi va lansa în România cel mai nou album, "Ruas".
Festivalul Plai 2010 este organizat Asociţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara (ACSAT) şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Forumul Cultural Austriac şi Consiliul Judeţean Timiş.
În 2008, ACSAT a câştigat cu festivalul Premiul pentru tineri europeni", fiind organizaţia care a reprezentat România în competiţia organizată de Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen, iar în 2009, festivalul timişorean a câştigat premiul I la secţiunea "Artă şi cultură" a Galei Societăţii Civile.

Facilităţi pentru biciclişti

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalul Plai costă 40 de lei pentru ziua de vineri şi 45 lei pentru ziua de sâmbătă, iar preţul unui abonament este de 75 de lei.
În schimb, bicicliştii pot cumpăra abonamentele cu 60 de lei dacă vin la festival pe două roţi, au mai anunţat organizatorii.
Pentru ziua de duminică, accesul se face pe baza abonamentului sau a unui bilet pentru ziua de vineri sau sâmbătă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: