Începe construcţia autostrăzii Timişoara-Arad

Începe construcţia autostrăzii Timişoara-Arad

Expropierile pentru construcţia autostrăzii Timişoara-Arad s-au încheiat în acestă săptămînă şi imediat după sărbătorile de Paşte constructorul va demara pregătirea organizării de şantier.

Câştigărul licitaţiei pentru construcţia autostrăzii, societatea FCC Constructione, din Spania şi italienii de la firma Astaldi, au identificat balastierele şi carierele de piatră în vederea aprobării acestora de către consultantul lucrării.

Singura problemă, care urmează să se rezolve săptămîna viitoare, este plata despăgubirilor către proprietarii câtorva parcele de teren aflate pe teritoriul localităţii arădene Şagu, care se va efectua săptămâna viitoare. Numai pentru expropierea terenurilor din judeţul Timiş, Compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale scoate din buget aproape 22 milioane de euro.

Lungimea tronsonului de autostradă care va lega Timişoara de Arad este de 32 km, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani. Costurile acesteia se ridică la aproximativ 150 milioane de euro, bani obţinuţi de la Banca Europeană pentru Investiţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul tronson de autosradă din vestul ţării se află în administrarea şi monitoritarea directă a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale-CNADNR, prin Direcţia de autostrăzi.