Evenimentul Zilei > International > INCENDIU DEVASTATOR. Peste 100 de pompieri au intervenit
INCENDIU DEVASTATOR. Peste 100 de pompieri au intervenit

INCENDIU DEVASTATOR. Peste 100 de pompieri au intervenit

Un incendiu se extindea sâmbătă în California pe fondul vântului favorabil, amenințând infrastructurile și forțând închiderea unor tronsoane de autostrăzi într-o zonă turistică de pe coasta Pacificului, între Malibu și Santa Barbara, au informat serviciile de prim-ajutor, potrivit AFP.
Peste o sută de pompieri au venit la sfârșitul dimineții să întărească efectivele în acțiune, ridicând la 600 numărul persoanelor care luptă cu focul în apropiere de Solimar Beach, stațiune turistică din sudul Californiei, au făcut cunoscut serviciile de salvare din comitatul Ventura.

"Incendiul este împins de un vânt puternic din nord-vest și amenință în prezent instalații petroliere, de gaze naturale și electricitate, precum și infrastructura feroviară", au precizat acestea pe site-ul lor.

Flăcările au cuprins 485 de hectare fără să se înregistreze răniți sau pagube materiale. Circa 30 de locuințe sunt în continuare amenințate de foc, care a izbucnit într-o zonă cu numeroase puțuri și conducte subterane de petrol, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor din Ventura, Mike Lindbery.

La sfârșitul dimineții, 10% din incendiu se afla sub control, potrivit pompierilor din California, care au reamintit pe Twitter că în regiune se înregistrează incendii de vegetație "pe tot parcursul anului".

Un tronson al Pacific Coast Highway, celebra autostradă care se întinde de-a lungul litoralului californian și este cunoscută, de asemenea, sub numele de "Highway 1", rămâne închis, iar o altă axă rutieră, 101 Freeway, este în continuare întreruptă în două puncte, au menționat pompierii.

Locuitorii din mica stațiune Solimar Beach și turiștii aflați în zonă au primit ordinul să se îndrepte spre nord, iar celor de pe plaja învecinată Faria Beach li s-a cerut să plece, potrivit serviciilor de salvare. Crucea Roșie a deschis un adăpost pentru a-i primi pe refugiați.