Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un dosar penal! A dat virusul și la alte persoane
Încă un dosar penal! A dat virusul și la alte persoane

Încă un dosar penal! A dat virusul și la alte persoane

O clujeancă s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a ascuns că vine din Italia, și a contaminat încă o persoană.

Femeia are 33 de ani și locuiește în comuna Jucu, județul Cluj. Aceasta s-a întors din Italia în seara zilei de 6 martie 2020, venind în România pe un traseu ocolit, de la Milano – Germania – Cluj.

Potrivit autorităților clujene femeia a intrat în România la bordul unei mașini în care se mai aflau un bărbat din Oradea și o femeie din Caraș Severin. Clujeanca a vrut să rămână la niște rude, care au refuzat-o când au aflat de unde vine. A doua zi, femeia s-a simțit rău și a mers la Clinica de Boli Infecțioase, unde a fost internată de urgență, fiind diagnosticată pozitiv cu coronavirus.

Bărbatul din Oradea a ieșit și el pozitiv pe data de 11 martie 2020, fiind infectat de femeia din Cluj Napoca.

”În data de 17.03.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 1774/P/2020, dosar în care, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.03.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii, prev. de art. 326 C.pen. şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că o persoană care s-a întors din Italia nu a declarat că vine dintr-o zonă de risc major, iar după ce a ajuns în mun. Cluj-Napoca nu a rămas în autoizolare la domiciliu ci a intrat în contact cu mai multe persoane, fiind ulterior depistată pozitiv la testul pentru coronavirusul gripal COVID-19, iar în urma anchetelor epidemiologice efectuate s-a constatat că una dintre persoanele cu care a intrat în contact a fost depistată, de asemenea, pozitiv cu coronavirusul gripal COVID-19”, transmit procurorii clujeni.

Până în prezent, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.