Încă un Birou de Accidente Uşoare, în sectorul 6

Încă un Birou de Accidente Uşoare, în sectorul 6

Şoferii care îşi lovesc maşinile în Militari sau în Drumul Taberei pot obţine autorizaţii de reparaţii de la noul birou al poliţiei, deschis în Bd. Iuliu Maniu.

Şoferii implicaţi în accidente uşoare în sectorul 6 pot obţine autorizaţii de reparaţii de la noul Birou de Tamponări, inaugurat, ieri, pe Bulevardul Iuliu Maniu.

„Noul Birou - care îl înlocuieşte pe cel ce funcţiona în cadrul Secţiei 21 de Poliţie - va fi deschis 24 de ore din 24, şoferii fiind scutiţi acum nu doar de cozi interminabile, ci şi de drumuri inutile. Şi asta pentru că, pe lângă autorizaţiile de reparaţii emise de poliţişti, vor putea obţine de aici şi constatarea asiguratorului. Mai mult, îşi vor putea repara autoturismele în service-ul aflat în curtea societăţii Com Nico Serv - partenerul care ne-a pus la dispoziţie acest spaţiu“, a precizat comisarul-şef Marian Motoc, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

1.300 de tamponări, de la începutul anului

Inaugurarea noului sediu a fost primită, ieri, cu entuziasm de primii şoferi care i-au trecut pragul. E drept că, în mai puţin de trei ore, numărul acestora ajunsese la 52 - 10 veniseră aici pentru tamponări, iar restul pentru a obţine autorizaţii de reparaţii.

„Am scăpat de calvarul cozilor de la vechiul sediu. Chiar dacă nici spaţiul acesta nu este prea mare, lucrurile merg altfel, mai ales că am aici tot ce-mi trebuie ca să-mi repar maşina (...) Acum, dacă mai lovesc maşina, sper să o fac în sectorul 6“, a spus unul dintre şoferii care a avut ieri accident şi a fost nevoit să intre în noul Birou.

Potrivit oamenilor legii, de la începutul anului şi până în prezent, în Capitală au avut loc 8.400 de tamponări - din care 1.300 doar în sectorul 6 - şi au fost eliberate aproape 30.000 de autorizaţii pentru reparaţii. De altfel, în Bucureşti se produc, în medie, peste 200 de accidente uşoare în fiecare zi.

Pe de altă parte, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferii implicaţi într-o tamponare să încerce să se prezinte imediat la poliţie, şi nu doar între orele 18.00 - 22.00. „În acest interval orar, aglomeraţia atinge cote maxime. Motivul: deşi, potrivit Noului Cod Rutier, accidentele uşoare se pot declara în termen de maximum 24 de ore, şoferii preferă să vină la poliţie pe ultima sută de metri“, au conchis poliţiştii.

Ne puteți urmări și pe Google News