Evenimentul Zilei > Monden > Încă o tragedie. Marele actor care a fascinat o lume întreagă a murit
Încă o tragedie. Marele actor care a fascinat o lume întreagă a murit

Încă o tragedie. Marele actor care a fascinat o lume întreagă a murit

Lumea filmului este în doliu! Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din istorie a murit, sâmbătă dimineață.

Actorul britanic Dave Prowse, care a interpretat legendarul personaj Dark Vador în prima trilogie a francizei Star Wars, a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 85 de ani, a anunţat duminică agentul său Thomas Bowington, citat de AFP.

„Cu mare tristeţe trebuie să anunţ că actorul şi clientul nostru, Dave Prowse, a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 85 de ani”, a scris agentul său pe Facebook.

David Prowse era bolnav de demență 

În 2014, David Prowse, actorul care a interpretat rolul legendarului persoaj Darth Vader, în seria de filme Star Wars, a recunoscut faptul că este bolnav de demenţă. Din nefericire, boala sa i-a pus capăt carierei.

„Acum probabil aş uita replicile. Dar nu mă interesa ce rol aş fi avut în film. Mi-ar fi plăcut să fac orice, chiar şi o apariţie scurtă”, a declarat Prowse pentru The Mirror.

Vorbind despre boala sa, Prowse a declarat că uneori nu îşi poate aminti nici ce a făcut cu o zi înainte, lucru care îl înspăimântă foarte mult.

David Prowse a interpretat rolul lui Darth Vader din 1977 până în 1983, în prima trilogie Star Wars. Vestea bolii lui Prowse a venit la o zi după lansarea trailer-ului pentru ultimul film Star Wars.

În luna martie, un alt mare actor din Star Wars s-a stins din viață

Actorul Max von Sydow a murit în casa lui din Franţa la vârsta de 90 ani, cu aproape o lună înainte de a împlini 91.

În cariera lui de succes, acesta a apărut în filme precum Flash Gordon şi Three-Eyed Raven, dar şi în producţii de televiziune. Vestea tristă a fost confirmată de agentul actorului, Jean Diamond: „Avem inima distrusă şi simţim o tristeţe infinită să vă anunţăm cu multă durere despărţirea de Max von Sydow la 9 martie, 2020.”

Actorul s-a născut în Suedia (1929) sub numele Carl Adolf von Sydow şi lasă în urmă o soţie (Catherine Brelet) şi patru copii rezultaţi din primul mariaj, cel cu actriţa Christina Inga Britta Olin. Atras de Franţa, el a decis să renunţe la cetăţenia suedeză în favoarea celei franceze.

Remarcat pentru versatilitatea sa, Max von Sydow a avut un ultim rol în filmul Kursk: The Last Mission, bazat pe tragedia marinarilor ruşi din anul 2000.

Alte apariţii notabile ale acestuia au fost în Star Wars: The Force Awakens, Shutter Island şi The Exorcist. Max a câştigat numeroase premii în cariera lui, a fost nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur, dar şi la Primetime Emmy AwardsHis