Astfel, potrivit unui articol din haaretz.com, poliția crede că suspecții au lucrat sistematic cu Steinmetz pentru a crea contracte și tranzacții fictive, printre altele în domeniul imobiliar, dar și pentru a spăla banii. Totodată, potrivit sursei citate polițiștii au precizat că ancheta evoluează, însă până în prezent au fost făcute publice puține informații despre acest caz.

Reamintim că Beny Steinmetz, miliardarul istraelian aflat într-o dispută asupra drepturilor la una dintre cele mai valoroase bunuri miniere din lume, a fost pus sub arest la domiciliu în Israel, după ce au fost reținut sub suspiciunea de mituirea oficialilor guvernamentali din Guineea.

BENY STEINMETZ, MILIARDARUL ISRAELIAN, a fost eliberat de poliția din Israel. O CAUȚIUNE URIAȘĂ A FOST PLĂTITĂ!


Astfel, Beny Steinmetz și alți trei oameni de afaceri au fost reținuți pentru a fi interogați în Israel despre presupuse contracte false, întocmite cu scopul mutării și spălării unor importante sume de bani. Casele și birourile unora dintre cei anchetați au fost percheziționate de către organele de poliție luni dimineață. Din birourile acestora au fost ridicate importante cantități de documente, chiar și calculatoare. Alături de Beny Steinmetz a mai fost arestat omul de afaceri Tal Silberstein.


BENY STEINMETZ, MILIARDARUL ISRAELIAN, a fost eliberat de poliția din Israel. O CAUȚIUNE URIAȘĂ A FOST PLĂTITĂ!


Tal Silberstein, este un fost ofițer israelian, cunoscut și ca strategul lui Traian Băsescu în campania pentru alianța DA, în urma unui contract semnat în 2001. De asemenea, acesta a mai fost şi colaboratorul altor politicieni, printre care Călin Popescu Tăriceanu și Adrian Năstase.


ADEVĂRUL din spatele RĂZBOIULUI SOROS-STEINMETZ. Ce i-a ÎNVRĂJBIT pe cei doi. ONG-uri, ideologie și resurse minerale


Practic, suspiciunile se concentrează pe falsificarea şi utilizarea unor documente false, spălare de bani, fraudă, încălcarea încrederii, obstrucționarea justiției și alte fapte legate de arestarea lui Steinmetz în decembrie.