Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca foștii ofițeri SRI Soare și Dumitrache să fie condamnați la trei ani de închisoare, dar cu suspendare. Amiralul Emil Cico Dumitrescu a fost achitat. Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată la completul de cinci judecători.
Ei au fost trimiși în judecată, în luna mai a anului 2007, de către DNA. Ovidiu Soare – fost șef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituției și Securitate Economică, din cadrul SRI – a fost acuzat, printre altele, de luare de mită, transmiterea de informații cu caracter secret ori confidențial și omisiunea sesizării organelor judiciare, privind siguranța națională a României. Dumitrache  – fost șef sector A din cadrul Secției de Informații Prahova a SRI – a fost, la rându-i, acuzat de dare de mită, trafic de influență și încercarea de a determina mărturia mincinoasă, în vreme ce amiralul Dumitrescu, fost consilier prezidențial, de trafic de influență.
Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată "între anii 1996 şi 2002, între cei doi foşti ofiţeri SRI s-au stabilit relaţii care excedau cadrului deontologic şi profesional, fiind implicaţi în activităţi de traficare a influenţei, luare de mită etc., în sensul că cei doi pretindeau şi primeau de la mai mulţi oameni de afaceri sume importante de bani şi bunuri materiale în schimbul protecţiei acordate, atât în domeniul economic cât şi în domeniul activităţii organelor judiciare, dar şi de justiţie".