Evenimentul Zilei > Social > Înainte de a pleca în vacanţă, consultaţi lista cu ţările care impun restricţii. Aici puteţi accesa informaţiile
Înainte de a pleca în vacanţă, consultaţi lista cu ţările care impun restricţii. Aici puteţi accesa informaţiile

Înainte de a pleca în vacanţă, consultaţi lista cu ţările care impun restricţii. Aici puteţi accesa informaţiile

Se pot verifica în timp real toate restricţiile impuse turiştilor români de către statele europene.

Recomandarea comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, este simplă: să urmărim și să ne informăm foarte bine în legătură cu destinațiile în care vrem să călătorim.

„Călătoriile sunt deja în cărți pentru multe destinații. Comisia Europeană monitorizează și ajută statele membre să ia decizii referitoare la măsurile necesare pentru a permite călătoriile. Mulți oameni cred că se gândesc sau deja au rezervat vacanțe. Trebuie să vă informați foarte bine înainte să luați o decizie unde să călătoriți vara aceasta. Realitatea este că nu putem prezice situația epidemiologică din fiecare stat membru. De exemplu, în Belgia, se emit recomandări în fiecare saptămână. Pentru săptămâna aceasta știm care e situația. Până săptămâna viitoare se poate schimba”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Ţările care impun resticţii pentru români

Olanda a anunțat joi că, începând din 9 iulie, românii care sosesc în țară trebuie să se autoizoleze 14 zile. Cu o zi înainte, miercuri, Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, invocând o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări. Deja sunt cel puțin zece țări europene care pun condiții sau restricționează circulația românilor.

Întrebat dacă există riscul ca tot mai multe state UE să impună restricții românilor, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri seara la Digi24 că misiunile diplomatice de la București ale acestor state trimit rapoarte zilnice despre situația infectărilor din România și, deci, totul depinde de evoluția epidemiologică din țara noastră.

Atenționări de călătorie – Europa – COVID-19

AICI aveţi lista ţărilor din Europa cu regim special pentru cetăţenii străini. Aşadar, puteți găsi informații despre situația dintr-o posibilă destinație pe care o alegeți pentru vacanţă sau alte treburi. Lista a fost pusă la dispoziție de  către MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

De exemplu şi Norvegia, Finlanda, Malta interzic complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români. Finlanda a anunțat, chiar joi, că va redeschide frontierele pentru cetățenii din 17 state europene, dar România nu se numără pe această listă, cum nu este nici vecina Suedia sau Franța, Marea Britanie, Portugalia și Spania.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: