Evenimentul Zilei > Politica > „În așteptarea ta”, ascultată în Parlament. VEZI cine și cui i-a DEDICAT melodia
„În așteptarea ta”, ascultată în Parlament. VEZI cine și cui i-a DEDICAT melodia

„În așteptarea ta”, ascultată în Parlament. VEZI cine și cui i-a DEDICAT melodia

Deputații din comisia de Sănătate au încercat și astăzi să dezbată proiectul de lege care interzice fumatul. Fără succes. Timp de trei ore a fost așteptat preşedintele Comisiei, Florin Buicu, de medici și reprezentanții societății civile. Acesta a fost ocupat să susțină o altă inițiativă legislativă la Comisia pentru sănătate din Senat. În final, discuțiile au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

Medicii, societatea civilă şi deputatul PSD Aurelia Cristea, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, au mers chiar după Florin Buicu, dar nu au rezolvat nimic. Întorşi în sala Comisiei pentru sănătate, reprezentanţii medicilor şi ai societăţii civile au dorit să-i facă o "dedicaţie" lui Florin Buicu, potrivit Agerpres. Astfel, ei au difuzat muzică de pe un laptop, printre piesele ascultate de cei prezenţi fiind şi cea a regretatei Doinei Badea "În aşteptarea ta". 

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost retrimis la Comisia pentru sănătate pentru a se discuta un amendament cuprins în actul normativ care interzice afişarea ţigărilor în locurile obligatorii de trecere.