Impozitele, înainte de toate şi pe timp de criză

Impozitele, înainte de toate şi pe timp de criză

Locuitorii din Petroşani au ignorat criza şi s-au grăbit în primele luni ale anului să-şi achite impozitele şi taxele locale pentru a beneficia de reducerea de 10%.

Anul acesta, contribuţiile sunt mai mari cu 20 la sută faţă de anul trecut. Potrivit reprezentanţilor din cadrul serviciului de impozite şi taxe al Primăriei Petroşani, până în prezent încasările la persoanele fizice depăşesc 100 la sută din sumele prevăzute pentru acest interval al anului.

„Întrucât până la 31 martie se acordă bonificaţia de 10 la sută la impozite şi 5 la sută la taxa de salubritate încasările pentru persoanele fizice sunt de 100 la sută, dacă ne raportăm la cât am prevăzut pentru primul trimestru”, declară Ioana Mărgulescu, şef serviciu impozite şi taxe.

Falimentele golesc visteria

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenţii economicii reuşesc însă să plătească din ce în ce mai greu impozitele şi taxele către bugetele locale. Multe firme sunt în faliment, iar impozitele locale afectate de sărăcie.

„Doar în proporţie de 17 la sută  dintre persoanele juridice şi-au plătit contribuţiile, în timp ce de la începutul anului am depus sechestru asigurator la un număr de 12 firme, printre care şi Fundaţiei Gigi Becali. Totodată alte 25 de societăţi au intrat în insolvenţă, iar în cazul altor 20 s-au emis titluri executorii”, mai spune Mărgulescu.

Potrivit inspectorilor fiscali în proporţie de 85 la sută oamenii şi-au  achita taxele şi impozitele locale pentru anul 2009, în timp ce în cazul persoanelor juridice nivelul încasărilor este de doar 73 la suta.

Datornicii în marea lor majoritate au notări în cartea funciară, iar în cazul firmelor bunurile le sunt sechestrate şi conturile blocate.