Impozite strânse cu poliţişti comunitari

Impozite strânse cu poliţişti comunitari

Criza financiară îi determină pe edilii prahoveni să ia măsuri mai dure pentru colectarea mai bună a taxelor şi impozitelor locale, rămase în urmă la plată.

În comuna Brebu, angajaţii primăriei merg pe teren însoţiți de poliţiştii comunitari. „Ne-am gândit că dacă ai bani să-ţi renovezi casa, dacă ai bani să plăteşti un arhitect, un proiect, o firmă de construcţii înseamnă că ai bani să-ţi achiţi şi taxele locale. Este o perioadă dificilă. Estimăm că bugetul pe anul acesta va fi cu 40 la sută mai mic”, a spus Adrian Ungureanu, viceprimarul comunei Brebu. „Ne-am întors înainte de război, când venea perceptorul să ne dijmuiască.

Dacă n-are omu’ bani să plătească impozitul, ce poate să facă? Pensiile sunt de mizerie. Mai bine poliţiştii comunitari ne-ar apăra de hoţi”, spune Mitică Barbu, un locuitor al comunei. „Avem patru agenţi care merg cu reprezentanţii primăriei ca să-i convingă pe oameni să-şi plătească datoriile cât pot de repede. Sunt discuţii civilizate, iar oamenii înţeleg situaţia”, susţine Daria Crăciun, referent al Poliţiei Comunitare Prahova. Nici firmele nu o duc mai bine. Potrivit Serviciului Public Finanţe Locale din Primăria Ploieşti, de la începutul anului, 547 de firme autohtone au transmis că intră în insolvenţă și nu pot plăti impozitele.

Ne puteți urmări și pe Google News