Evenimentul Zilei > Politica > EXPLOZIV – Amenințări în coaliția de guvernare: Impozitul pe venit riscă să scindeze PSD și ALDE
EXPLOZIV – Amenințări în coaliția de guvernare: Impozitul pe venit riscă să scindeze PSD și ALDE

EXPLOZIV – Amenințări în coaliția de guvernare: Impozitul pe venit riscă să scindeze PSD și ALDE

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că PSD va avea în ALDE "un oponent" în cazul în care se gândește să treacă la o impozitare progresivă cu unul dintre praguri mai mare de 16%.

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, în prezent vicepreședinte ALDE, i-a cerut miercuri, viitorului ministru de Finanțe, Ionuț Mișa (PSD), să dea asigurări că nu plănuiește desființarea cotei unice de impozitare de 16% printr-o impozitare în trepte, dintre care una dintre trepte să fie mai mare de 16%.

Vosganian a spus că ALDE este de acord cu o impozitare progresivă de tipul 8 – 12 – 16 la sută, dar nu va accepta sub nicio formă o variantă de relaxare fiscală de genul unei impozitări în trepte de 8 – 16 – 30 la sută.

Întrebat de Vosganian dacă are de gând să facă așa ceva, în cadrul audierii sale în comisiile parlamentare de buget, viitorul ministru de Finanțe a fost evaziv.

Vosganian a oferit un avertisment ferm pentru ministrul PSD. "Rețineți acest lucru", i s-a adresat liderul ALDE lui Mișa. Potrivit lui Vosganian, "orice tentativă" de a schimba cota unică de impozitare de 16% prin praguri care să o depășească "va avea in ALDE un oponent".