Evenimentul Zilei > Actualitate > Impozit pe asigurări în Bulgaria, de la 1 ianuarie
Impozit pe asigurări în Bulgaria, de la 1 ianuarie

Impozit pe asigurări în Bulgaria, de la 1 ianuarie

Un nou impozit a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2011 pentru vecinii noştri bulgari. Ei vor plăti o taxă de 2% pentru primele de asigurare plătite companiilor de asigurări, potrivit Novinite.com.

Guvernul bulgar a decis să introducă acest impozit anul trecut, cu scopul de a majora veniturile la bugetul de stat.

Noul bir va scumpi poliţele de asigurare din Bulgaria cu cel puţin 2%. Singurele excepţii sunt primele pentru asigurările de viaţă şi pentru cele cargo, atunci când punctul de destinaţie se află în afara Bulgariei.

Totodată, companiile nu vor percepe taxa pentru primele pe care le vor reasigura.

Asigurătorii şi partidele de opoziţie, împotriva noii taxe

Companiile de asigurare din Bulgaria s-au declarat din prima împotriva noului impozit, chiar de când intenţia a fost anunţată de ministrul bulgar al finanţelor. Companiile susţineau că măsura intră în contradicţie cu reglementările europene.

Ulterior s-a dovedit că impozitul de 2% pe primele de asigurare nu încalcă normele europene. Asigurătorii au avertizat însă că sumele pe care statul le va obţine din această taxă vor fi mai mici decât a estimat Guvernul, deoarece companiile vor reasigura primele.

Unii dintre asigurători au ameninţat chiar cu relocarea birourilor principale în alte state membre UE. Însă înregistrarea în altă ţară nu i-ar ajuta să scape de taxă.

Membrii partidelor de opoziţie au criticat propunerea pe motiv că proasta colectare a veniturilor la buget nu trebuie să fie un motiv pentru introducerea unui nou impozit, mai ales că acesta nu garantează o creştere importantă a veniturilor bugetare şi va pune o greutate în plus pe umerii clienţilor, nu ai companiilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: