Lucian Bode a declarat că purtarea măștilor și a mănușilor ar putea fi condiții obligatorii pentru pasagerii din trenuri după 15 mai.

Noi am spus foarte clar: „nu aveți echipament de protecție nu urcați în tren. Nu exclud ca această măsură să fie obligatorie în condițiile în care nu porți echipament de protecție să nu poți să urci în tren chiar dacă ai bilet.

Dar toate acestea lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparență de câteva zile. Mâine poimâine le dezbatem în continuare și toți cei care vor călători începând cu 15 mai vor ști exact la ce să se aștepte pe fiecare mod de transport în parte„, a mai spus Bode.

„Se menține regula ca șeful de tren sau conductorul doar să vizualizeze biletul de călătorie, fără să îl atingă. Încercăm să vedem dacă reușim să facem acest lucru, să marcăm cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri”.

Mai mult, este interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „toate aceste lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparență de câteva zile”.

Ministrul Lucian Bode a mai spus că se ia în calcul să se asigure echipament de protecție pentru tot personalul. „În acest moment luăm în calcul să asigurăm aceste echipament pentru tot personalul nostru. Și nu este un efort mic, credeți-mă„, a anunţat la digi24.