Imigranții ilegali sunt nemulțumiți de Ibiza. N-au nici camere cu vedere la mare...

Imigranții ilegali sunt nemulțumiți de Ibiza. N-au nici camere cu vedere la mare...

Imigranții ilegali veniți din Algeria sunt extrem de dezamăgiți de faimoasa stațiune Ibiza. Mai ales de condițiile care li se oferă.

De când algerienii au ajuns la hotelul s'Arenal din Ibiza incidentele se țin lanț, iar tensiunile sunt în creștere. Joi seara, Garda Civilă a fost informată că unii dintre algerienii care au ajuns cu barca în Insulele Baleare au anunțat că vor intra în greva foamei.

Chiar dacă au piscină și condiții de patru stele și nici nu li se cere niciun ban, imigranții sunt extrem de supărați că nu li se permite să părăsească clădirea, a cărei intrare este păzită în permanență de două patrule din Benemérita. Algerienii susțin că e inadmisibil că nu au libertate de mișcare, adică să vină și să plece după bunul plac.

Unii vor camere cu vedere la mare

Autoritățile nu sunt, însă, de accord cu acest lucru. Mai ales că de când au ajuns algerienii la hotelul s'Arenal au fost raportate jafuri și furturi în imediata vecinătate. Mai mult, s-au ivit și situații în care imigranți au devenit extrem de ostili față de personalul unității. De pildă, unul dintre cei veniți cu barca a a devenit extrem de nervos că nu i s-a repartizat  o cameră cu vedere la mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă mare problemă pentru imigranți este înghesuiala din hotel. Prin urmare, au cerut autorităților ca ceilalți imigranți care sosesc în flux constant să fie îndreptați spre alte spații de cazare.

Problema cea mare pentru autoritățile locale este că vremea bună face ca numărul imigranților să crească zilnic.

Procedura e de fiecare data aceeași. Barca este localizată cu pe radar , iar Salvarea Maritimă și Garda Civilă trebuie să se mobilizeze. Bărcile sunt interceptate, iar imigranții sunt reținuți și transferați la Palma pentru protocolul obișnuit: examen medical și test PCR pentru a exclude o posibilă infecție COVID-19. Ritmul e cam de una-două bărci pe zi, iar polițiștii par să fi ajuns la capătul puterilor.

Sindicatul polițiștilor Alternativa Sindical de Policia a ajuns până acolo încât face apel la govern să blocheze acordarea de vize cetățenilor din Maroc sau Algeria care doresc să intre în Spania în mod legal, atât timp cât aceste țări nu admit returnarea imigranților de pe bărci. Sindicatul subliniază că Franța a anunțat o inițiativă în acest sens și avertizează asupra presiunii uriașe la care sunt supuse insulele Baleare, scrie ziarului local Ultima hora.

Ultima teorie a conspirației. Biden va fi președinte cu numele, dar puterea o iau alții

Doliu uriaș pentru un fost președinte PSD. A suferit o pierdere cumplită