Evenimentul Zilei > International > IMAGINI ȘOCANTE! Moartea unui BEBELUȘ palestinian ars de viu, sărbătorită de un grup de evrei EXTREMIȘTI | VIDEO
IMAGINI ȘOCANTE! Moartea unui BEBELUȘ palestinian ars de viu, sărbătorită de un grup de evrei EXTREMIȘTI | VIDEO

IMAGINI ȘOCANTE! Moartea unui BEBELUȘ palestinian ars de viu, sărbătorită de un grup de evrei EXTREMIȘTI | VIDEO

Aceste imagini, filmate în urmă cu zece zile în timpul unei nunţi, arată o mulţime de tineri evrei ortodocşi care dansează agitând arme de foc şi un cocktail molotov şi trecând de la unul la altul o fotografie a lui Ali Dawabsheh care este străpunsă de cuţite.

Copilul de 18 luni a fost ucis împreună cu părinţii săi în iulie după ce locuinţa lor a fost incendiată în localitatea Duma, în Cisiordania ocupată. Din familia Dawabsheh nu asupravieţuit decât un copil de patru ani, cu arsuri grave şi care este în continuare internat într-un spital din Israel. 

Imaginile, difuzate miercuri seară de canalul 10 al televiziunii israeliene, au fost preluate pe larg pe reţelele sociale. Autorităţile israeliene au anunţat că au deschis o anchetă. 

"Imaginile şocante care au fost difuzate la televizor (…) arată adevăratul chip al unui grup care reprezintă un pericol pentru societatea israeliană şi pentru securitateaIsraelului", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, într-un comunicat. 

"Aceste imagini sublininaza cât de importantă este pentru securitatea noastră că Shin Beth (serviciul de securitate internă) să fie puternic", a adăugat el, referindu-se la recentele proteste ale uni facţiuni extreme a dreptei israeliene împotriva metodelor folosit de Shin Beth împotriva suspecţilor evrei în incendiul de la Duma. 

Acest incediu criminal a reprezentat unul dintre factorii declanşatori ai valului actual de violente din Israel şi din teritoriile ocupate. 

Potrivit presei israeliene, mirele este un membru cunoscut al extremei dreapta israeliene şi care a fost interogat în trecut asupra rolului prezumtiv pe care l-a avut în acte de terorism. Invitaţii erau prietenii săi sau rude ale suspecţilor arestaţi în cadrul anchetei privind incendiul din Duma.