Evenimentul Zilei > International > Imagini post-apocaliptice la Wuhan. Coronavirusul a pustiit orașul. FOTO și VIDEO
Imagini post-apocaliptice la Wuhan. Coronavirusul a pustiit orașul. FOTO și VIDEO

Imagini post-apocaliptice la Wuhan. Coronavirusul a pustiit orașul. FOTO și VIDEO

O studentă franceză a publicat pe internet mai multe imagini în care prezintă viața de zi cu zi din Wuhan, oraș sub carantină din cauza coronavirusului care a făcut peste 100 de morți până în prezent.

Puținele magazine care mai funcționează sunt aproape goale.

Guvernul face reaprovizionarea supermarketurilor, dar marfa se epuizează repede. Azi dimineață au adus legume. Eu am ajuns după amiază și deja nu am mai găsit nimic. Carnea, la fel, lipsește. Există teama că nu vom mai avea ce mânca. Cu apa la fel, e complicat. Apa de la robinet nu e potabilă în China, trebuie fiartă…

Facultatea la care învăț a anunțat reînceperea cursurilor pentru luna februarie, dar de fapt nici ei nu știu bine când va fi. Între timp îi ajută pe studenți, au început să le trimită platouri cu mâncare celor care duc lipsă…”, a scris studenta, potrivit France24.

Potrivit Ministerului de Externe român, în provincia Hubei, de unde a pornit răspândirea virusului, se află și trei români.

Și-au înregistrat prezența în provincia Hubei trei cetățeni români, respectiv doi în orașul Yichang și unul în Wuhan. Persoanele în cauză au contactat Ambasada României la Beijing doar pentru a-și înregistra prezența în regiune, starea lor de sănătate fiind bună”.

În total, MAE a estimat că un număr de 190 de români mai sunt în Hong Kong și Macao.

„De asemenea, Ambasada României la Beijing este în contact cu un grup de cetățeni români care se află în Beijing pentru a lua parte la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, însă aceștia au precizat că vor părăsi teritoriul Republicii Populare Chineze în cursul zilei de astăzi, urmând să ajungă în România în cursul zilei de marți, 28 ianuarie. Totodată, misiunea diplomatică a luat legătura, direct și prin intermediul rețelelor de socializare, cu studenții români bursieri din R. P. Chineză pentru mai multe informații privind prezența lor pe teritoriul acestui stat, dar și pentru a le pune la dispoziție datele de contact ale misiunii diplomatice”, mai precizează MAE.