Într-o scenă din filmul „Kingsman: Secret Service”, o comedie britanică de spionaj din 2015, un bărbat a cărui față este suprapusă cu cea a președintelui american deschide focul asupra oamenilor ale căror fețe au fost înlocuite cu logo-uri media cum ar fi CNN, PBS, NPR, Washington Post, Politico sau NBC.

Acţiunea se petrece într-o bierică plină cu enoriași care au în loc de cap logo-uri media sau şefi. Masacrul are loc în „Biserica Fake News”. Trump îl atacă și pe regretatul senator John McCain şi îl înjunghie pe Rosie O’Donnell.

Imaginile cu “atacul” preşedintelui SUA îl puteţi urmări AICI

În parodia-video mai vedem cum Trump îi atacă pe senatorul Bernie Sanders – unul dintre rivalii săi democrați sau pe senatorul republican Mitt Romney și fostul președinte Barack Obama sau Hillary Clinton.

Evenimentul intitulat „American Priority” s-a desfășurat săptămâna trecută la clubul de golf al lui Trump din Miami. Organizatorii se apără spunând că “Prioritatea este de a respinge toate violențele politice și încearcă să promoveze un dialog sănătos cu privire la protecția liberei expresii”, a declarat Alex Phillips presei americane.

“Nu este prima dată când susținătorii președintelui promovează violența împotriva mass-media într-un videoclip care pare a fi amuzant, dar aceste este de departe cel mai rău”, a replicat CNN. Postul de televiziune a declarat că Trump, Casa Albă și echipa sa de campanie ar trebui să denunțe clipul, altfel ar putea fi „considerat un sprijin tacit pentru violență”. Asociația corespondenților de la Casa Albă a cerut, de asemenea, lui Trump să denunțe acest meme.

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump pentru alegerile din 2020, Tim Murtaugh, a declarat pentru Times că „videoclipul nu a fost produs de echipa de campanie și nu tolerăm violență”.