Un video devenit viral pe internetarată arată directorul Liceului „Jean Louis Calderon” din Timișoara a folosit un extinctor asupra elevilor care fumau în parcul de lângă liceu. Directorul se bucură de susținerea online-ului, căci aproape toate reacțiile sunt pozitive, atât de la părinți cât și de la unii elevi.

„Nu merită sa fie director. Este vorba despre comportamentul pe care îl ai într-o astfel de situație. Dacă erau într-un parc nu are nicio legatură. Regulamentul nu funcționează în afara școlii. Familia trebuie să își asume acest lucru. Este treaba familiei să ducă această povară pe mai departe.

Regulamentul nu acționează în afara unităților de învățământ. Acțiunea directorului este incalificabilă. Acest director ar trebui să intre în Comisia de Etică a Inspectoratului Școlar Județean și să trimită recomandări către unitatea de învățământ.

Ar trebui penalizat, căci dacă știi că mai face din nou astfel de lucruri, să poată să i se desfacă constractul de muncă”, adeclarat pentru EVZ, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.