„Stânga Radicală comandă și controlează total Facebook, Instagram, Twitter și Google. Administrația lucrează la remedierea acestei situații ilegale. Rămâneți pe fază și trimiteți nume și evenimente”, a postat Trump sâmbătă pe Twitter.

 

 

Mesajul președintelui a venit la câteva ceasuri după ce au apărut informații despre faptul că Departamentul de Justiție lucrează la o acțiune legală anti-trust împotriva Google.

Există de mai multă vreme în spațiul politic temerea că Google, alături de Facebook și Amazon, au monopolizat cu totul domeniile lor de activitate, ucigând practic orice concurență.

Procurorii Generali ai statelor americane colaborează cu Departamentul de Justiție la redactarea unor proiecte de acțiuni similare în justiție, ca urmare a violării de către Google a legislației anti-trust.

Procurorul General al Texasului, Ken Paxton, este liderul coaliției celor 51 de Procurori Generali în acest demers, scrie Bloomberg.

Google a declarat că participă la „investigația în curs condusă de Departamentul de Justiție și Procurorul General Paxton” și că va continua să ofere „servicii care ajută consumatorii, sprijină mii de afaceri și favorizează o concurență crescândă”.

Faptul că Departamentul de Justiție lucrează la o acțiune anti-trust nu înseamnă că acesta se va și finaliza printr-o acțiune în justiție.

Autoritățile au investigat Google și în 2013, pentru motive similare, iar acțiunea nu s-a încheiat în instanță. Dar atunci era Obama și acum este Trump.