Evenimentul Zilei > International > Igor Dodon, primul mesaj după ce a fost reținut de procurorii anticorupție: „Anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini”
Igor Dodon, primul mesaj după ce a fost reținut de procurorii anticorupție: „Anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini”

Igor Dodon, primul mesaj după ce a fost reținut de procurorii anticorupție: „Anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini”

Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, a fost reținut marți pentru 72 de ore. Perchezițiile la casa acestuia au durat aproximativ 11 ore, iar purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a declarat că au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro. Igor Dodon a avut o primă reacție după arestare și susține că își va demonstra nevinovăția, dosarul în care este acuzat fiind „cusut cu ață galbenă”.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut primele declarații după ce a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii anticorupție de la Chișinău. Fostul șef de stat susține că nu este pentru prima dată când este ținta justiției dirijată politic.

Se aduc acuzații dure la adresa anchetatorilor, fostul președinte susținând că aceștia au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date. Scopul acestor acțiuni au fost de a „crea anumite reacții negative ale publicului”.

„Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, a scris Igor Dodon, marți noapte, pe pagina personală de Facebook.

Igor Dodon se declară nevinovat și susține că dosarul în care este anchetat este „cusut cu ață galbenă”

Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova susține că are justificările necesare pentru fiecare acuzație care i se aduce și va înlătura orice bănuială cu privire la corupție sau ilegalitate. Justiția este acuzată că acționează politic, ba mai mult, Igor Dodon precizează că dosarul în care este acuzat este unul „cusut cu ață galbenă”.

„Stimați cetățeni, vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate.

Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg. Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS.”, a mai scris președintele de onoare a PSRM.