Un program guvernamental urmărește reintroducerea pe piața a cărnii de iepure, notează The Telegraph.
Institutul pentru Cercetări Agricole din Valencia a lansat un program special de hrănire și reproducere a iepurelui Valenciano, renumit pentru dimensiunile sale. Rasa va fi încrucișată cu iepurele domestic spaniol.
Potrivit estimărilor, carnea de iepure va ajunge din nou pe rafturile supermarketurilor în următorii trei ani. Iepurele este văzut drept o alternativă sănătoasă și ieftină la carnea roșie.
Iepurii din rasa menționată pot produce până la șapte kilograme de carne. Principala problemă este însă sporirea numărului de exemplare, deoarece doar câteva mai trăiesc acum, în două regiuni izolate din Spania.
Știați că:
Rasa Valenciano a apărut în 1912, prin încrucișarea iepurilor domestici din Spania cu Gigantul Flamand, din Belgia.
Cel mai mare iepure din lume cântărește 16 kilograme și are o lungime de un metru. Roberto trăiește în Olanda și face parte din rasa Gigant Continental.
În timp ce majoritatea iepurilor trăiesc maximum șapte ani, Gigantul Continent poate trăi chiar și 12 ani.