Evenimentul Zilei > International > Ienicerii progresului. Ministrul învățământului: „Copiii nu aparțin părinților lor!”
Ienicerii progresului. Ministrul învățământului: „Copiii nu aparțin părinților lor!”

Ienicerii progresului. Ministrul învățământului: „Copiii nu aparțin părinților lor!”

Scandal imens în Spania, după ce ministrul Învățământului a șocat lumea spunând despre copii că nu aparțin părinților lor.

Afirmația oficialei spaniole a venit ca reacţie la decizie conservatorilor din conducerea provinciei Murcia de a le permite părinţilor să-și retragă copiii de la orele de educaţie sexuală.

Isabel Celáa a amenințat că va da în judecată Regiunea Murcia pentru aceasă decizie a guvernului local.
Anterior, guvernul regional din Regiunea Murcia a decis că părinții pot să nu își lase copiii la acele ore și ateliere de educație sexuală care contrazic convingerile lor morale sau religioase. Printre acestea se numără cursurile pe teme LGBT ținute de invitați din această comunitate.

Guvernul Regiunii Murcia a comunicat, în septembrie anul trecut, că părinții vor primi, la începuttul fiecărui an școlar, informații detaliate despre acest tip de cursuri, pentru a putea să-și exprime acordul sau dezacordul cu privire la participarea copiilor lor la aceste activități.

Ministrul Egalității îi acuză pe părinți de homofobie

Nemulțumită de această decizie, ministrul Învățământului din guvernul proaspăt instalat a declarat că „nimeni nu trebuie să comită greșeala de a considera despre copii că aparțin părinților lor”.

Dar asta nu e tot. Ministrul Egalității, Irene Montero, reprezentanta partidului populist de extremă stânga Podemos, a acuzat că măsura adoptată deRegiunea Murcia este una de cenzură și sexism.

„Copiii părinților homofobi au aceleași drepturi precum ceilalți copii de a fi educați cu privire la faptul că pot iubi pe cine vor ei și de a fi educați în liberate, feminism și egalitarism”, a spus Montero.

De cealaltă parte, partidele de opoziție – conservatorii din Partidul Poporului și extremiștii de dreapta din Vox, aflați la putere în Regiunea Murcia – au denunțat declarațiile celor doi miniștri drept „atac împotriva libertății” și efor de „îndoctrinare a copiilor” în ideologia LGBT.

Ei i-au transmis premierului Pedro Sánchez: „i-ați mâinile de pe familiile noastre!”

Alianța Evanghelică a reacționat, de asemenea, la acest scandal, acuzând că e vorba de impunerea unor dogme ideologice ca adevăruri absolute și de inventarea unei religii laice.