La ultimul termen, care a avut loc în data de 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a lipsit, acesta fiind prezent la întâlnirea cu secretarul de stat american Victoria Nuland. Reprezentantul ANI a cerut judecătorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curţii Constituţionale privind incompatibilitatea aleşilor locali.

De cealaltă parte, avocaţii lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat", ei arătând că decizia CCR nu a fost redactată şi că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

Completul de judecată este format din magistrații Cezar Hâncu (președinte), Zoița Milășan și Viorica Trestianu.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.