ÎCCJ redeschide, la cererea Secției Speciale, un dosar care îl vizează pe judecătorul Bogdan Mateescu de la CSM, scrie G4media.

Pe de altă parte, judecătorii au admis două cereri formulate de Bogdan Mateescu şi Parchetul General şi au sesizat Curtea Constituţională cu excepţii de neconstituţionalitate privind articolele din legea organizării judiciare referitoare la înființarea Secției Speciale.

„Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în dosarul nr. 221/P/2017 înregistrat la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În baza art. 335 alin. 4 Cod de procedură penală confirmă ordonanţa nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, prin care s-a dispus infirmarea ordonanţei de clasare nr.221/P/2017 din data de 21.08.2018 şi redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 221/P/2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în vederea completării urmăririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a început urmărirea penală”, se arată în decizia Instanţei supreme.

Dosarul redeschis de Curtea Supremă la solicitarea SIIJ priveşte plângerea a doi membri PSD din Govora împotriva judecătorului CSM Bogdan Mateescu, fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, a tatălui său, primarul din Govora, Mihai Mateescu, şi a unui fost senator PNL, Marin Cotescu. Plângerea vizează presupuse infracţiuni de corupţie comise de judecător şi tatăl lui primar.

Cazul a fost închis de DNA anul trecut pe articolul 16 litera a, adică „fapta nu există”, însă acum SIIJ vede altfel lucrurile şi a solicitat redeschiderea anchetei.

Te-ar putea interesa și: