Evenimentul Zilei > Social > Iași. Primarul-eco cere Planetei să o ia la pas, iar el se lăfăie în limuzină
Iași. Primarul-eco cere Planetei să o ia la pas, iar el se lăfăie în limuzină

Iași. Primarul-eco cere Planetei să o ia la pas, iar el se lăfăie în limuzină

Tupeu fantastic. După ce a publicat un eseu de școală gimnazială, despre cum poluarea face rău, primarul Mihai Chirica și soția lui, Cristina, și-au luat un bolid care consumă o găleată de benzină și când stă la semafor! Edilul a încercat și o șmecherie, probabil inspirată din desenele animate: a luat mașina pe aceeași culoare cu cea veche, ca să creadă lumea că nu s-a schimbat nimic. Dar boma abia acum urmează!

Moș Crăciun a venit cu un sac voluminos la soția primarului Iașiului. Cristina Chirica, soția edilului Mihai Chirca, s-a înnoit cu un Mercedes AMG GLE 43, din 2017. Pe site-urile de profil, prețul unui astfel de autoturism variază între 45.000 și 70.000 de euro în funcție de putere, dotări și kilometri, scriu cei de la reporteris.ro.

Mai mult, chiar în Ajun de Crăciun, Primăria condusă de Chirica a achiziționat trei autoturisme Ford EcoSport, unul fiind rezervat șefului orașului, mai spun ieșenii de la site-ul amintit. Mașina de serviciu, cu care însă Chirica se duce seară de seară la vila sa de pe Platoul Însorit, a costat aproape 15.000 de euro fără TVA.

Mercedesul vechi

În caietul de sarcini, Mihai Chirica a motivat achiziționarea noii mașini de la Primărie ca fiind în logica acțiunilor de reducere a poluării – deci nu e doar o idee pe care o susține pe Facebook. Înainte, primarul avea o mașină electrică, Renault Zoe, dată în folosință de o firmă din oraș.

„Dragi locuitori ai Planetei!”

În ianuarie, primarul transmitea un mesaj  în care deplângea soarta Australiei și promitea că în fiecare zi, de-acum înainte, va acționa doar cu gândul la reducerea poluării.

Postarea din 4 ianuarie a lui Mihai Chirica, intitulată „Cum să protejăm planeta” se adresa tuturor locuitorilor Planetei, cerându-le să fie economi, atenți la mediu și să folosească doar cât au nevoie. Mai mult, el cerea în special ieșenilor să redescopere mersul pe jos și să nu mai arunce în atmosferă atâtea gaze.

Jurnaliștii reporteris.ro au descoperit că postarea e scrisa la două săptămâni după ce soția sa și-a luat un SUV Mercedes cu motor de 367 CP. Familia Chirica nu folosește transportul în comun, dar îndeamnă pe toți ieșenii să îl utilizeze cu încredere.

„Haideți să redescoperim mersul pe jos și să nu mai aruncăm în atmosferă atât de multe gaze, haideți să ne gândim de două ori când defrișăm pădurile.  De aceea, începând cu această zi, orice decizie voi lua va avea ca principal obiectiv protejarea, conservarea și refacerea fiecărei componente a mediului în care trăim. Dragi ieșeni, dragi români, dragi locuitori ai Planetei, poate sună ușor ireal să fac un astfel de apel adresat tuturor, dar nu pot rămâne indiferent. Haideți să respectăm orice resursă a Pământului și să folosim doar cât avem trebuință.”

Nu-ți dai seama că e altă mașină

Pe 20 decembrie 2019, deci la o zi de la vânzare, pe numele Lacta Han Prod (a soacrei primarului) a fost înmatriculat un alt Mercedes. De această dată, un AMG GLE 43, din 2017. Mașina pe care o conduce soția primarului și-a păstrat același număr de înmatriculare: NT-01-XKW.

„Numărul nu are o semnificație anume. Însă a fost ținut ca la celălalt Mercedes. O posibilă explicație este că ambele mașini seamănă mult una cu cealaltă, fiind deosebite doar de cunoscători. Iar prin păstrarea numărului de înmatriculare, familia Chirica a vrut să țină la secret că și-a schimbat iar mașina”, a afirmat o sursă din anturajul familiei pentru reporteris.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: