Imaginea care topește inimi. Iapă și mânz, abandonați pe un câmp, salvați de la moarte de un prahovean. FOTO

Imaginea care topește inimi. Iapă și mânz, abandonați pe un câmp, salvați de la moarte de un prahovean. FOTO Sursă foto: captură video Observatorul Prahovean

Un prahovean cu inimă mare i-a alertat pe polițiști, după ce a observat o iapă și un  care agonizau pe marginea unui câmp. În mod înduioșător, mânzul nu s-a mișcat de lângă „mama ” sa, deși părea lipsit de orice putere. Astfel, Poliția Animalelor și Direcția Sanitar Veterinară(DSVSA) au demarat verificări. Animalele abandonate primesc tratament de la medicul veterinar, în prezent, la cererea autorităților.

Animale salvate  de la moarte de un prahovean cu inimă mare

animale lesinate

Sursă foto: captură video Observatorul Prahovean

Conform Observatorul Prahovean,  Poliția  Animalelor și reprezentanții DSVSA s-au deplasat la fața locului, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că „cele două cabaline nu ar fi abandonate, ci lăsate la „pășunat”. Mai exact, animalele nu erau mâncate de o săptămână și este o minune că au supraviețuit până la sesizarea animalelor.

„Din verificările efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar- Veterinare Prahova, a rezultat faptul că cele două cabaline nu ar fi fost abandonate, ci lăsate la pășunat. De asemenea, a mai reieșit faptul că femela ar fi avut o hipocalcemie din cauza fătării, în timp ce se afla la păscut, astfel, nemaiputând fi transportată înapoi la locuința proprietarului. Totodată, în această perioadă, proprietarul cabalinei i-a asigurat acesteia îngrijirea și hrana necesară, fiind sub observația și tratamentul unui medic veterinar”, a precizat Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova, conform sursei citate.

Ce riști, dacă îți abandonezi animalele

Politia Animalelor

Sursă foto: arhiva EVZ

Conform legii care protejează animalele(de companie, de tracțiune), proprietarii au următoarele obligații:

Ne puteți urmări și pe Google News

Să asigure: -un adăpost corespunzator; -hrană si apa suficiente; -posibilitatea de miscare suficientă îngrijire si atentie asistentă medicală. Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice rele tratamente si cruzimi.

Abandonul  unui animal constă  în lasarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrana, adăpost si tratament medical. Aceste fapte reprezintă contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.