Evenimentul Zilei > International > I-A LOVIT NENOROCIREA. Un cutremur cu MAGNITUDINEA 7,8 a ucis cel puţin 28 de oameni. STARE DE URGENŢĂ în Ecuador
I-A LOVIT NENOROCIREA. Un cutremur cu MAGNITUDINEA 7,8 a ucis cel puţin 28 de oameni. STARE DE URGENŢĂ în Ecuador

I-A LOVIT NENOROCIREA. Un cutremur cu MAGNITUDINEA 7,8 a ucis cel puţin 28 de oameni. STARE DE URGENŢĂ în Ecuador

Ecuador a fost lovit sâmbătă de un cutremur cu magnitudinea 7,8. Seismul a fost raportat în vestul țării şi a făcut autorităţile să instituie starea de urgență.

AFP, citată de Agerpres, relatează că până în prezent au murit cel puţin 28 de oameni. “Avem 16 persoane decedate în orașul Portoviejo, zece la Manta, două în provincia Guayas", a declarat vicepreşedintele Jorge Glas.

Deocamdată nu a fost întocmit un bilanț al răniților, dar Glas a adăugat că “toate forțele publice sunt în stare de alertă maximă pentru a proteja viața cetățenilor”.

Manabi, Guayas și Esmeraldas sunt cele mai afectate zone. “Toate protocoalele de urgență au fost activate din momentul mișcării telurice și ne aflăm în stare de urgență", a subliniat cel care îndeplinește funcția de șef al statului în absența președintelui Rafael Correa, plecat  la Vatican.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a declanşat alerta pentru regiunile de coastă ale Ecuadorului şi Columbiei.

Seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri şi la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.