Hugo Chavez nu a scăpat de cancer

Hugo Chavez nu a scăpat de cancer

Şansele liderului Hugo Chavez (57 de ani) de a participa la alegerile prezindeţiale din toamnă, pentru încă un mandat, scad semnificativ, după ce doctorii l-au anunţat că ar putea fi, din nou, bolnav de cancer.

Preşedintele Venezuelei a declarat, ieri, că doctorii din Cuba, unde s-a tratat de cancer în ultimul an, i-au descoperit o nouă tumoare, de aproape doi centimetri, exact în locul de unde i-au extirpat, anul trecut, masa canceroasă. Rezultatele oficiale ale biopsiei nu au venit, însă, cel mai probabil, noua tumoare este malignă. Liderul de la Caracas a precizat că în acest caz va fi nevoit să suporte un nou tratament cu radiaţii. Anul 2012 va fi dificil şi obositor pentru Hugo Chavez, care se pregăteşte de alegeri (pe 7 octombrie), în ideea de a-şi prelungi mandantul de 13 ani ca preşedinte al Venezuelei.

Hugo Chavez a precizat, ieri, că se aşteaptă ca rezultatele să indice revenirea cancerului, ceea ce înseamnă că, din cauza tratamentului, nu-şi va putea îndeplini funcţia, cel puţin câteva săptămâni. Chavez nu a precizat cine va rămâne la conducerea ţării, în perioada de absenţă temporară. "Nu voi putea continua în acelaşi ritm", a recunoscut liderul de la Caracas, ieri, în timpul unei emisiuni difuzate de televizinea de stat.

În vara anului trecut, în luna iulie, Chavez s-a operat la un spital din Havana (Cuba), unde medicii i-au extirpat o tumoare canceroasă. Din iulie şi până în septembrie, a făcut chimioterapie, iar şansele lui de revenire păreau promiţătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vreau să trăiesc alături de voi, să lupt alături de voi, până în ultima clipă din viaţa pe care mi-a dat-o Dumnezeu", le-a mai transmis lideru de la Caracas venezuelenilor. CITIŢI ŞI:

  • Venezuela:A fost ales contracandidatul lui Chavez
  • Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, acuză SUA că l-au îmbolnăvit de cancer