Evenimentul Zilei > Actualitate > HTC Desire şi Sony Ericsson X8, telefoanele generaţiei internauţilor
HTC Desire şi Sony Ericsson X8, telefoanele generaţiei internauţilor

HTC Desire şi Sony Ericsson X8, telefoanele generaţiei internauţilor

X8 şi Desire sunt perfecte pentru cei care folosesc reţelele de socializare. În schimb, la capitolul poze nu stau foarte bine.

Amândouă rulează cu sistemul de operare Android, au aplicaţii pentru site-urile de socializare şi sunt apropiate ca preţ. HTC Desire şi Sony Ericsson X8 sunt două dintre smartphone-urile lansate de curând în România, iar noi le-am testat.

Din start, prima impresie pe care ţi-o lasă e că sunt tinereşti. Poate culoare închisă al HTC îi dă un pic de sobrietate, iar culorile deschise ale X8 îl face să pară un telefon pentru domnişoare.

Facebook, la un "touch" distanţă

Ţinute în mână, senzaţiile sunt diferite. Cei de la Sony Ericsson au construit un telefon de mărime medie, în timp ce HTC a preferat un gadget ceva mai mare cu ecran generos de 3,7 inchi.

X8 e destul de confortabil la butonat, probabil şi datorită faptului că mărimea sa e foarte comună cu cea a telefoanelor clasice. Amândouă au instalate Android, aşa că am putut să facem uşor o comparaţie în ceea ce priveşte viteza de reacţie la accesarea programelor. Desire ar avea un avantaj de câteva fracţiuni de secundă faţă de X8, dar care nu am putea spune că te lasă în aşteptare.

În ceea ce priveşte navigarea pe internet, amândouă se mişcă destul de repede. Mai exact, în peste două ore de stat pe internet, niciunul nu a dat vreun semn de slăbiciune, iar site-urile s-au încărcat cam în 2 secunde.

Pentru cei care petrec mult timp pe site-urile de socializare, telefoanele au aplicaţii speciale care nu te mai lasă să pierzi vremea cu logarea. Peisajele şi personajele fotografiate de noi au ieşit binişor, destul de clare.

Dacă vrei să scapi de MP3 player şi poate de un laptop atunci când faci un drum mai mare, X8 îţi oferă varianta să instalezi un card de maximum 16 GB, în timp ce HTC e mai generos şi ajunge la 32 GB.

CU AVIONUL SPRE LOCUL 1

Android urcă până la cer: vor putea fi folosite şi la înălţime

Pentru cele două smartphone-uri, X8 şi Desire, companiile producătoare au ales sistemul de operare de la Google, Android. De ce? Pentru că e la modă şi se pare că va deveni unul dintre cele mai populare sisteme de operare atât pentru smarthphone-uri, cât şi pentru alte tipuri de gadget-uri.

Recent, s-a anunţat că Android va fi montat pe viitoarele tablete de la Panasonic construite special pentru avioane. Dispozitivele, create pentru entertaimentul pasagerilor, vor fi montate în scaune.

Cu ajutorul sistemului Android, cei care călătoresc cu avionul vor putea vedea filme, programe TV sau muzică. Popularitatea softului de la Go ogle o demonstrează şi ultimele cifre: în semestrul al doilea al acestui an, a ajuns la o cotă de piaţă de 17,2%, faţă de 1,8% cât avea în aceeaşi perioadă în 2009.

  • Sony Ericsson x8

Sistem: Android
Procesor:
600 MHz
Greutate:
104 g
Ecran:
3 inchi
Memorie:
128 MB (card până la 16 GB)
Camera: 3,15 MP
Dimensiune: 99 X 54 X 15 mm
Preţ mediu:
320 euro

  • HTC Desire

Sistem: Android
Procesor:
1 GHz
Greutate:
135 g
Ecran: 3,7 inchi
Memorie:
512 MB (card până la 32 GB)
Camera:
5 MP
Dimensiune:
119 X 60 X 11.9 mm
Preţ mediu:
380 euro