Hoteluri neconvenţionale prin Europa: în ţevi, macarale, ori în cabina unui Boeing 747 | VIDEO

Hoteluri neconvenţionale prin Europa: în ţevi, macarale, ori în cabina unui Boeing 747 | VIDEO

Fac parte din alternativele neconvenţionale şi extreme care înlocuiesc hotelurile tradiţionale.

O noapte de cazare într-o ţeavă este soluţia celor care ajung în Germania şi caută camere ieftine. Turiştii din Suedia se pot caza într-un avion transformat într-un hotel, iar olandezii au transformat o macara într-o alternativă originală de cazare pentru cei care nu au rău de înălţime, relazează CBC News.

Un pat matrimonial în cabina unui avion Boeing 747 Un avion scos din uz a fost transformat într-un hotel ideal celor care nu caută hotelurile clasice. În aeronava aflat pe aeroportul Stockholm Arlanda sunt 25 de camere. Suprafaţa acestora este destul de mică, dar ocazia de a petrece noaptea în fosta cabină a piloţilor este unică. Preţurile de la "Jumbo Stay" sunt şi ele accesibile. O noapte de cazare porneşte de la 50 - 60 de dolari, pentru dormitoarele cu patru paturi, mai scumpă fiind camera amenajată în cockpit - aceasta ajungând la 244 de dolari. Câte ţevi, atâtea camere Un proiect excentric din Germania şi Austria, Das Park Hotel, oferă nopţi de cazare în interiorul unor ţevi. Dotate şi cu electricitate, camerele au doar un pat dublu şi sunt pictate în interior pentru a oferi camerelor un plus de personalitate. Nu au toaletă, iar fereastra a fost improvizată dintr-un decupaj în ţeavă, in timp ce mobilierul, un pat şi o noptieră, a fost realizat astfel încât să se potrivească structurii circulare. 

Pe lângă originalitatea hotelului, un alt aspect pozitiv este legat de tarif. Turiştii sunt încurajaţi să lase suma pe care ei o consideră potrivită, iar banii sunt folosiţi pentru dezvoltarea proiectului şi în alte oraşe. Hotelul excentric se află în oraşele Bottrop-Ebel, din Germania, respectiv Ottensheim, din Austria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un hotel pentru două persoane, la mare înălţime

Un alt proiect original, Crane Hotel, a fost inaugurat în Olanda. O macara, amplasată în portul din Harlingen, a fost transformată într-un hotel de o cameră, potrivit celor care nu au rău de înălţime. Cuplul care alege să renunţe la opţiunile convenţionale de cazare dispun şi de room-service. Cazarea pe noapte porneşte de la 150 de dolari.

<embed src="http://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_player_embed.swf" scale="noscale" salign="lt" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="625" height="279" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" FlashVars="si=254&&contentValue=50117172&shareUrl=http://www.cbsnews.com/8301-500174_162-57348660/extreme-alternatives-to-traditional-hotels/?tag=broadcast" />