Hotărâre de consiliu judeţean, atacată de prefect

Hotărâre de consiliu judeţean, atacată de prefect

Prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, a atacat astăzi în contencios administrativ hotărârea prin care consiliul judeţean i-a lăsat fără case pe artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi".

Este vorba despre 30 de garsoniere pe care Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa le-a redistribuit, în şedinţa din 12 decembrie 2010, Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constanţean, Fundaţei Fantasio şi altor instituţii de cultură din subordine. Decizia vine ca urmare a faptului că la sfârşitul anului trecut, după trei luni de proteste faţă de decizia CJ Constanţa de desfiinţare a operei, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi" a fost preluat de Ministerul Culturii.

Decizie suspendată

"Adoptarea hotărârii s-a făcut fără respectarea normelor legale, Nicuşor Constantinescu confiscând practic cele 30 de locuinţe ale artiştilor şi redistribuindu-le fără a lua în considerare că există contracte de închiriere încă în vigoare ale angajaţilor teatrului", explică prefectul Claudiu Palaz. "Corect ar fi ca odată cu trecerea teatrului de sub autoritatea CJ Constanţa în subordinea Ministerului Culturii, să se procedeze şi la predarea spaţiilor de locuit, într-o formă sau alta. Până la soluţionarea dosarului, actul administrativ adoptat în 15 decembrie este suspendat de drept, artiştii având dreptul de a dispune în continuare de locuinţele lor", conchide prefectul Palaz. La rândul său, purtătorul de cuvânt la CJ Constanţa, Cristian Moldovanu, susţine însă că “atacul în contencios al prefectului este abuz în serviciu, prefectul face abuz de o procedură doar pentru a bloca o hotărâre care din punct de vedere juridic este perfect legală". Moldovanu subliniază că cele 30 de garsoniere sunt locuinţe de serviciu “care prin definiţie se acordă doar angajaţilor instituţiilor subordonate".

Ne puteți urmări și pe Google News