Nu se mai ştie exact ce se sărbătorea, ce se făcea, ce se spunea. S-au pierdut numele şi fără nume se pierde stăpânirea asupra lucrurilor, spaţiului şi timpului.

Dar, în aceast perioadă a anului, acum trei mii, sau două mii de ani, dacii făceau un lucru ciudat. Legat de centaurul Chiron, sau Karaion, sau Kirhon. Considerat la daci ca un zeu al morţii. De ce? Bunul centaur era, în mitologie, un înţelept care învăţase pe mulţi eroi, semizei, respectat şi iubit de toţi. Legenda antică grecească spune că, Chiron, a murit otrăvit, din înâmplare, într-o încăierare obscură, de una din săgeţile înveninate cu sângele Hydrei, trasă de Hercule.

Se pare că, Chiron, a fost un vechi zeu cabir sau thessalonian. Centaurul a fost considerat de greci ca fiind învăţătorul înţelept prin excelenţă, vindecător şi astrolog. Un arhetip din negura timpului. Probabil reprezentantul unei culturi superioare din neolitic, poate o populaţie care a îmblânzit calul, posibil în stepa dintre Carpaţi şi Urali, dar care, surprinzător, sau nu, trăiau în peşteri. Peștera centaurilor este un motiv des întâlnit în mitologie. Călăreţul, centaurul, a fost o descoperire, o revoluţie în transport şi tehnica militară şi un subiect de mare mirare, mister şi chiar teamă pentru cei care domesticiseră doar oile şi vitele!

Chiron, arhetipul civilizator, a fost considerat de marele Zeus, stăpânul zeilor şi al oamenilor, atât de important că a fost imortalizat prin una dintre constelaţii, Săgetătorul!

Revenind la bunii noştri daci, ei dedicasera această a şaptea zi a lupilor, unui zeu al cunoașterii și al morţii, ucis prin otravă, pentru că în această zi dacii îşi otrăveau săgeţile!

Se apropia Anul Nou dacic, prilej de sărbătoare, dar, după acea, dacii plecau în incursiuni, în „misiuni de cercetare prin luptă”.  Iar teoria şi tehnologia otrăvirii săgeţilor presupune o tehnică care se întindea pe mai multe săptămâni. Astăzi nu se mai știe nimic de acele lucruri, praf și pulbere s-a ales și de farmacopeea dacică, pomenită și de Ovidiu.
Unii autori spun că dacii mai considerau în momentul plecării la luptă poziţia Lunii şi a lui Venus, Luceafărul. Să ne reamintim că spartanii porneau la luptă numai pe Lună plină, sau în creştere. Interdicţie astrologică? Poate, dar şi o tactică militară. Spartanii, infanterişti, alergau distanţe foarte mari, erau antrenaţi de mici copii. Luna plină oferea suficientă lumină ca armata spartană să se poată deplasa rapid şi în siguranţă în timpul nopţii. Astăzi erau aici, mâine dimineaţă la 50 de kilometri, proaspeţi şi gata de luptă, luînd prin surpriză inamicul! Spartanii, cei mai buni soldaţi ai tuturor timpurilor!

La fel şi călăreţii daci, pentru care lumina Lunii, mai ales dacă era plină, era suficientă pentru un tir nocturn precis, cu arcurile lor compuse, ale căror secret s-a pierdut, ca multe alte lucruri bune şi bine făcute. Un arcaş de elită dac putea să nimerească, prin viziera coifului, un soldat dușman care era de santinelă, la o distanţă de o sută de metri! Dacă spartanii au fost trupe de elită, dacii au fost cele mai bune trupe de commando din antichitate!

La ce le-a folosit vitejia dacilor, pentru că acum ne conduce un got! Cred că vizigot, după preferințele politice. Vedeți dragi lupi, padawni și hobbiți, pentru un neam mic, ca al nostru, este esențial să câștige ultima bătălie! De când nu am mai câștigat noi, ca nație, un război? Vă spun eu, de la Războaiele Balcanice, de peste o sută de ani!

Dar să lăsăm istoria, tatăl meu spunea, în glumă, că istoria servește doar ca să ai motive de ceartă! Doar era istoric!
Altceva doream să împărtășesc cu domniile voastre dragi lupi, padawani și hobbiți. Nu știu cum să încep!

Haide să o iau de-a dreptul! Dacă multe din ceea ce vedem și auzim, ”adevăruri științifice”, ”realizări epocale” sunt doar minciuni și falsuri? Să vă spun despre ce este vorba. Nu știu dacă fac bine, dar întotdeauna am spus adevărul.

Unul dintre astrologii de la Dimineața Astrologilor este și un mare, foarte mare astronom, sculă pe basculă, la telescopul spațial Hubble. Eu fiind mutat la ora 10:00 GMT, așa cum am cerut, când la el acasă, în Pasadena, este noapte, ne-a oferit 3 (trei) minute de observație a Lunii prin telescopul spațial. În spectrul vizibil, în ultraviolete și infraroșu. Se puteau observa, pe suprafața Lunii, a Super Lunii, obiecte cam de un metru-doi. Bolovani, stânci, alți bolovani, niște stânci, mai mulți bolovani. Și probabil, praf spațial, cât cuprinde. Cam atât. O să vă spun altădată locația observației de pe Lună. Pentru că important nu este ceea ce am văzut, ci ceea ce NU am văzut! Vorba lui Clinton, când era președinte: ”omenirea nu este încă pregătită ca să accepte unele adevăruri și informații”. Se referea la Area 51.

Din ce, în ce, mai multe informații neliniștitoare converg. Și nu este numai pierderea Basarabiei, am pierdut-o de când Iliescu s-a grăbit să recunoscă o provinvcie istorică a României drept stat independent.

Sunt informații despre spațiul îndepărtat. Știați că DSS, Deep Space Survey a cerut Pentagonului punerea la dispoziție în vederea desemnării unei ținte a 300 de rachete dotate cu focoase nucleare? Sigur, că nu știați. Se întâmplă ceva, încă un motiv de neliniște în gestiunea încărcată a coșmarurilor terestre.

Dacă mâine nu mai apare horoscopul înseamnă că în curtea mea a aterizat un helicopter negru, fără însemne…

Să sperăm că este doar soap opera, războiul cu extratereștrii din centura de asteroizi. Filmul ăsta l-am văzut, așa că o să mă duc să văd ”Lucy” un film SF al lui Luc Besson din 2014.  

Apoi o să o visez pe Vineri și orașul meu, o să iau dreamcatcherul de la capul patului. Este făcut cu mare artă, de medicine man-ul Starry Night, în rezervație, în anul 1992, și are efect garantat. Pun dreamcatcherul, nu mai vizsez, îl iau, visez! Asta până mâine, este, doar, o altă zi!

 

BERBEC  Eternul Uranus din zodie, retrograd, îți induce păreri revoluționare, un spirit rebel. Asta peste încăpățânarea zodiacală, dar astăzi găseşti nota potrivită, chiar şi cu potenţialii ostili! Simţi un oarecare grad de exaltare din cauza ameninţării frigului şi a zăpezii ce o să vină şi trebuie să dai curs impulsului, să te aperi, să iei măsuri. Este normal pentru un semn de foc! Lasă orice decizie privind locul de muncă, activitatea ta, munca, pentru altă dată, amână pe săptămâna viitoare.

TAUR   Domeniul emoţional este bine aspectat. Astăzi, cu mai mult realism şi mai puţine proiecte faraonice poţi să te simţi chiar confortabil. Nu exagera, nu te lăsa amăgit de știrile din presă! O veste bună va fi urmată de una şi mai buna, fără să fie din acelaşi domeniu. O a treia veste, in a doua parte a intervalului, poate iţi  face plăcere, poate, nu. Depinde în ce toane te găsește!  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi.

GEMENI   Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine! Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate câte ți-ai propus, dar oricum, eşti aproape de o soluţie pentru o problema presanta, în care ai nevoie de ceva bani. Ştiai sau nu, „mâine este o nouă zi” aşa că vezi care probleme sunt urgente, care sunt importante, care pot produce pierderi de bani etc. Şi lasă pe mâine, poimâine, poate chiar pe săptămâna viitoare, ceea ce poţi amâna. Amânarea este o artă. Trebuie să foloseşti mai eficient timpul şi să termini treburile începute!

RAC   Este o perioadă bună pentru mici îmbunătăţiri în casă și pregătirea pentru iarnă grea. Și mici schimbări de program, dar fără implicări majore. Ai semne că poţi primi ajutorul solicitat. Relațiile cu persoanele născute în semne de aer și foc sunt astăzi armonioase, dar nu sunt  prea grozave cu cei nascuti in semne de apa și pământ. Cu jumătate din zodiac favorabil, te poţi duce la un film bun sau la un spectacol, mai pe seară. Nu fi leneş, timpul trece şi distracţiile sunt din ce în ce mai rare şi obositoare. Du-te în oraş!

LEU    La serviciu ceva se încurcă, aşa că eşti în situaţia de a purta conversaţii interesante cu colegii, cu şeful, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. Asta numai dacă ştii cum s-o dregi! Este o perioadă de acumulări, când îţi poţi pregăti un viitor succes. Fă în aşa fel ca să nu rămâi în urmă şi să nu depinzi de alţii, aşa rezultatele muncii tale pot fi evidenţiate şi evaluate corect. Activitatea laborioasă înseamnă un mare consum de energie. Nu te obosi mai mult decât trebuie, nu intra la uzură!

FECIOARĂ  Eşti în postura plăcută nativilor să analizeze detalii, să taie firul în patru. Ziua e favorabilă pentru activităţile tale obişnuite, dar nu pierde din vedere pădurea, din cauza unui copac! Știi că ai stomacul delicat, așa că mănâncă corect, mai puţin, dar mai des, împarte tradiţionalele trei mese, în cinci-şase, oferă-ţi pauze, mai ales pentru ochi şi nu ezita să stai în aer liber, curat, la sfârşitul programului. Ceva se întâmplă şi în familie, sunt semne. Nu-ţi face griji totul o să fie bine, ca în celebrele filme americane vechi cu „happy end”!

BALANŢA  Astăzi nu te implica în conflicte cu semnele de foc. Afacerile personale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Totul se rezolvă cu bine! Ai multe de făcut, multe de început, multe de terminat – dar şi unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie! Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba. Oricum, pretenţiile celor din anturajul tău prezent şi trecut sunt cam mari!

SCORPION  Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare, ca să anulezi influenţele unei conjuncturi mediocre. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la cele necesare, dar nici nu fii zgârcit! Fii pragmatic. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, dacă tu te simţi bine.  În cursul zilei ai o problema cu o factură. Cel mai probabil nu ai bani să o achiţi. Nicio problemă, pune-o lângă celelalte neachitate pentru că: “necinstit nu este cel care este sărac, ci cel care cere prea mult” – spune o vorbă veche din Orient.

SĂGETĂTOR   Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la frig şi umezeală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Prudenţă în relaţiile cu Berbecii şi Scorpionii! Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii, chiar dacă îţi plac tot felul de nimicuri! Banii făcuţi uşor, se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Nu „economisi” nu pune banii la bancă ca să-i îmbogăţeşti pe bancheri, dar nici nu-i arunca pe fereastră! Fii chibzuit, cumpătat dar iscusit. Investeşte, cumpără obiecte de valoare, trăieşte bine!
 
CAPRICORN   Astăzi primești ajutor, profită să-ţi promovezi hotărât interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Ziua de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei din jurul tău. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii, sau, cu cei dragi.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.

VĂRSĂTOR  Trebuie să dai dovadă de mai multă hotărîre în ceea ce spui şi în ceea ce faci.  Bea mai multă apă, poate ceai cald. Pe seară refuză ieşirile în oraş şi odihneşte-te cât poţi mai mult! Cum am spus în repetate rânduri: nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu favorizează speculatiile financiare, nici măcar pentru zece lei! Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, pentru că eşti o persoană armonioasă, care nu le face probleme.

PEŞTI   Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, nu contrazice şeful, în această perioadă eşti sănătos, dar nu şi norocos. Totuşi o veste bună, sau o distracţie plăcută, pe seară! Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor probleme sociale personale.