Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. „Sfaturi pentru sănătate şi viaţă lungă.”

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 1519 Vizualizari

Pe 18 august s-au născut împăratul Franz Joseph, Robert Redford, Roman Polanski, Patrick Swayze, Constantin Duţu, Maria Gheorghiu, Sorin Alexandrescu.

Nimic în „kalendar”, după festivalul Herei şi nimic important în calendarul creştin. Doar trei sfinţişori cu nume frumoase: Flor, Lavru şi Polien!

Tot împachetând cărţi ca să le trimit în străinătate, la comunităţile de români, am dat peste un caiet vechi, cu pătrăţele, cu coperţi de plastic.

Era jurnalul meu din anul 1981 când, jumătate de an, am avut treabă la Bagdad. Iată ce scriam în ziua de 18 august:

„Nu cred că a fost, de când mă ştiu, o zi mai călduroasă. Simt că-mi iau plămânii foc, afară parcă suflă un furnal. Dacă am înţeles bine se anunţă la radio temperaturi de 44 grade Celsius. Însă, în micuţa mea cameră din hotelul „Anbar” sunt doar 25 de grade, graţie unui grup de climatizare GE instalat în fereastră. Este miercuri şi încă nu a apărut scrisoarea de garanţie de participare la licitaţie, la banca Rafidain.

Dimineaţă, când am fost la bancă, înotând prin valurile de căldură, am întâlnit un personaj, o personalitate locală. Prodecanul facultăţii de medicină din Bagdad, una dintre cele mai vechi şi prestigioase aşezăminte de învăţământ din lume. Şi el avea probleme la bancă, nu i se confirmase un transfer şi avea de scos echipamente din vamă. M-am băgat în vorbă, în franţuzeşte şi cred că l-am ajutat.

Aşa că şi el s-a văzut dator să-mi dea nişte sfaturi.

Întâi s-a uitat lung la mine, cum face un doctor cu un pacient. Apoi a început:

Cureaua! Fără curea pe căldura asta, îţi taie circulaţia în două şi îţi împiedică respiraţia. Dacă îţi cad pantalonii, pune bretele! Sunt şi mai elegante...

Cravata! Fără... ştiu că este uniforma „cooperanţilor străini” şi dungile au semnificaţia lor, dar, fără... sau slăbeşte nodul... este „golănesc” dar sănătos!

Cămaşa! Aruncă imediat porcăria asta de plastic. Viscoză? Ce Numele lui Allah, mai este asta? In, in şi iar in. Pur! Dacă nu ai bani, merge şi bumbac, neapărat din State!

Pantalonii! Mda... culoarea este bună... bej deschis, culoarea nisipului. Materialul? Bumbac, zici? De ce nu se şifonează? Denim? Merge... dacă nu te ţine, nu te incomodează!

Sandalele! Nu fi prost şi ia-ţi espadrile din sfoară de cânepă şi cu talpa de piele, din bazar! Cu ciorap subţire de bumbac pur. Sandalele pe piciorul gol sunt pentru femeile care merg puţin, pentru fandoseală şi pentru idioţii care vor să facă rosături şi microzgârieturi de la praf şi mizerie. Nu ştii secretul? Din cauza sandalelor, armatele romanilor nu au putut să cucerească tot Orientul!

Lenjeria! Tetra, Tetra şi numai Tetra. Din bumbac, cu elastice late, foarte late, sigur... Reţine transpiraţia şi aeriseşte pielea!

Şi, foarte important, înainte de a le îmbrăca, scutură-le bine de tot! Înlături posibilele mici insecte, dar şi praful, acest duşman declarat al pielei. Scutură hainele şi o să trăieşti mai mult!

Dar de ce nu îţi iei o „galabie” m-a întrebat, surâzând, bunul doctor! Apoi a izbucnit în râs, văzând privirea mea ultragiată.

I-am spus doctorului irakian despre sfaturile medicului Focşăneanu de la Atena: spălarea permanentă a mâinilor, flambarea pâinii, vaccinurile şi hidratarea, duşul obligatoriu etc etc.

Foarte bune, sfaturile colegului din Atena, a declarat irakianul, hai să mergem la universitate, să vezi ce laboratoare şi biblioteci avem. Şi ce studente frumoase!

Aşa, la Universitatea din Bagdad, am cunoscut-o pe Monir, egipteanca faţă de care Neferititi a fost doar o babă hidoasă. Nu exista bărbat pe lume care să nu întoarcă capul după ultima descendentă a unei familii bogate de copţi creştini.

De la ea mai am câteva sfaturi de sănătate şi viaţă lungă:

„Apa vie de izvor, smochine, curmale proaspete şi rodii coapte bine, cugetul curat, cinste şi onoare, familie mare şi prieteni credincioşi şi mai ales iubirea permanentă. Ca să fii sănătos şi să trăieşti mult, trebuie să fii permanent îndrăgostit!”

Ceea ce este adevărat, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi!

BERBEC Azi, cu zodia bine aspectată şi având interese, eşti numai miere şi zâmbet. Ai uitat de încăpăţânara ta proverbială, de agresivitate şi, drept urmare, toate porţile şi uşile îţi sunt deschise!

O zi favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Multă lume, multe proiecte, mulţi prieteni – eşti o persoană populară... Ceva-ceva tot trebuie sa iasa din aglomeraţia asta! Asa că nu pierde timpul cu filozofii utopice şi cu idei fantastice. Mai mult pragmatism nu strica!

TAUR Dimineaţa aceasta de luni este densă şi obositoare, prin contrast cu weekendul ce abia a trecut, dar după ziua de muncă, ţi se ofera perspectiva unei seri plăcute, distractive şi relaxante.

Zodia ta este zodia banului şi a economiei. S-ar pute să fie catharsisul de care ai nevoie în lumea asta ciudată, haotică. Sanatatea este bună, atenţie la durerile de cap, de gât, în special, şi la pierderea de energie.

GEMENI Trebuie să te concentrezi, ai multe lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar astăzi ai şansa să mai rezolvi câte ceva, ai spor în ceea ce faci, intuiţie, imaginaţie şi inspiraţie.

Amintirile nu-ti dau pace si nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Odihneste-te astăzi, ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine. Te aşteaptă o săptămână grea şi obositoare!

RAC Astăzi investeşte pentru viitor, nu bani, ci muncă! Fii gata să-ţi demonstrezi calităţile şi competenţa, steaua ta norocoasă o să facă restul! Zi favorabilă pe planul profesiei, meseriei.

O noua RASTURNARE de situatie in cazul lui Radu Mazare! Fratele sau a facut DEZVALUIREA ZILEI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI